Militair(en) stout in club 11

‘Ik kom net uit Afghanistan. Daar heb ik heel veel moslims gedood. En jij bent de volgende op mijn lijst.' Een Post Traumatische Stress Stoornis en een paar lijntjes in de neusholte kunnen de relatie nachtclubportier/landmacht militair aardig verstoren.

Je kan -zo lijkt het- de laatste tijd nergens meer komen of je loopt een doorgedraaide militair tegen het lijf. De 22ste december was de Amsterdamse club 11 aan de beurt. Nadat een aantal mannen de toegang werd geweigerd van een besloten feestje in deze club,
zou één  van hen de portier bovenstaande bedreiging hebben toegevoegd.  

Het liep allemaal uit de hand nadat eem groep van vijftien personen na een diner was gevraagd de 11 te verlaten. Er was namelijk coke gevonden op de wc's en de groep was in tegenstelling tot afspraken met het personeel, doorgegaan met drinken. Het merendeel is toen ook vertrokken, maar enkelen probeerden vervolgens het eerdergenoemde besloten feestje binnen te komen.
Wij van Danceblog zijn natuurlijk graag genuanceerd. Mensen bedreigen (misschien met uitzondering van telemarketeers) mag natuurlijk nooit. Maar een idioot is een idioot, militair of geen militair. Overigens is vastgesteld dat minimaal één van de betrokkenen een militair is. De Koninklijke Marechaussee heeft een onderzoek ingesteld. De portier heeft aangifte gedaan.

Lees ook:Burger misdroeg zich in 11
Lees ook:Hamburgse bijt van zich af
Lees ook:Dj Sasha krijgt glas naar zijn hoofd in Newcastle
Lees ook:Overval bij club Jimmy Woo
Lees ook:‘Je haar past niet bij het interieur’

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Militair(en) stout in club 11

  1. bakker

    ben zelf ook militair en kan absoluut niet goedpraten wat er is gebeurt, vind het alleen wel opvallend dat zodra er een militair problemen maakt erbij word gezet dat het een militair was. als er een schilder of groenteman doorflipt zeggen ze er toch ook niet bij wat z´n beroep is. tis voor de media ook gewoon weer een mooie kans om militairen af te zeiken…

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Het is natuurlijk zo dat ‘we’ er meer schande van spreken als een militair of politieagent buiten het boekje gaat, dan zo maar iemand. Dan wordt wel eens vergeten dat we allemaal mensen zijn die fouten kunnen maken.
    Dat geldt in principe ook voor het verschil in de berichtgeving over allochtonen en autochtonen.
    Wat dat betreft is er veel hypocrisie, helaas.

      /   Reply  / 
  3. Jet

    Ben ik het niet helemaal mee eens. Een militair krijgt een training, waarin hem (ondermeer) geleerd wordt te doden.

    Ik zou het extra bedreigend vinden als zo iemand mij met de dood bedreigd dan een willekeurig ander iemand. Ik vind dat weldegelijk relevante informatie.

      /   Reply  / 
  4. Nokia Accu Man

    Sja ik denk dat je gewoon overal domme mensen hebt ook bij militairen.
    Iedereen heeft wel wat wat niet klopt.

      /   Reply  / 
  5. Daan

    Als je bedreigd wordt, dan weet je toch niet of je een militair voor je hebt of iemand anders? Het blijft even eng.

    Maar misschien schiet een militair wel eerder raak omdat ie meer heeft kunnen oefenen, dat wel. Al met al word ik liever door niemand bedreigd.

      /   Reply  / 
  6. Jet

    Behalve als de militair zegt dat ie militair is, zoals in Club 11, dan weet je dus dat ie raak kan schieten.

      /   Reply  / 
  7. el

    haha, ja dan kun je maar beter gaan rennen.

      /   Reply  / 
  8. jetse

    als je wegrent schiet hij sowieso

      /   Reply  / 
  9. TbD

    Ik vind het wel degelijk relevant. Als militair zijnde ben je opgeleid om de veiligheid en de rust te bewaren (politie nog meer zo). Ook mag iemand (naar mijn kennis) met een strafblad niet in militaire dienst. Vind het dus wel degelijk relevant.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>