ADE-special: Groentjes krijgen les van de groten

Lars Brandle in gesprek met Gert van Veen
Het dagprogramma op zaterdag staat in het teken van de D3. Een dag gevuld met seminars, workshops en panels voor de beginnende dj en producer.

Vaak heel leerzaam, maar soms ook niet.Een panel aan de negatieve kant van het spectrum is het theekransje genaamd ‘three generations of electronic producers’, vertegenwoordigd door Quazar-producer en dance-journalist Gert van Veen, dj en producer Steve Rachmad en het jonge multitalent Peter Horrevorts.

Gepruttel
Geen misselijk clubje natuurlijk. Het ongeïnspireerde gepruttel van de panelleden zorgt er echter voor dat we steeds meer op het getuite mondje (zie foto) van gespreksleider Lars Brandle gaan letten en de bijeenkomst vroegtijdig verlaten.

Toch is de 15 euro die de aspirant-dj’s neer hebben geteld om de D3 te kunnen bezoeken verre van weggegooid geld.

Bij ‘Demolition part XI’ geeft een jury onder leiding van de Britse producer en dj Dave Clarke zijn ongezouten maar deskundige mening over de inzendingen van het publiek. Een dergelijk kans om je muziek te laten horen aan ervaren mensen uit het vak krijg je niet natuurlijk iedere dag.

Een stapje dichter bij een doorbraak is Alankara, de winnaar van de producer-wedstrijd ‘Vinylized’. Hij krijgt zijn strandtent-plaat ‘No Worries’ op vinyl uitgereikt. De plaat wordt uitgebracht op één van de labels van Armada Music.

In elkaar geslagen
Ook is er voor de liefhebber van dancegossip-verhalen ruimte gemaakt bij het panel ‘off the record with a smile’. Hier steelt Don Diablo de show. Zijn verhaal over zijn eerste ‘gig’ elf jaar geleden, in een louche club was namelijk niet bepaald glitter en glamour. “Nadat ik vroeg of ik vooruit kon worden betaald, kreeg ik een pistool tegen mijn hoofd”, blikt Diablo terug. “Toen ik de club wilde verlaten, en spottend bedankte voor de fijne avond, werd ik in elkaar geslagen door vier uitsmijters. Toen wilde ik twee jaar niets van dj-en weten.”

Ook het fenomeen groupies passeert de revue. De winnaar van de ‘meest sexy dj’ verkiezing zegt weinig van de aandacht van vrouwen te profiteren. “Mijn vrienden neuken al mijn groupies, terwijl ik ’avonds in de studio zit”, klinkt het quasi-beteuterd.”

Groupies voor je vrienden
Van alle adviezen die de D3 bezoekers te horen krijgen, komt ‘gewoon hard werken’ het vaakst voor. Blijven sleutelen aan je sound en misschien bereik je dan het ultieme doel: jouw tracks op vinyl, een contract bij een groot label en een ruime keus aan groupies voor je vrienden.

Daan van den Enden

Lees ook:
ADE-special: Paul van Dyk neukt geen groupies
ADE-special: Richard Zijlma ziet een sneeuwbaleffect
ADE-special: Johan Gielen wordt rustig van koikarpers
ADE-special: College op de Hogeschool van de Dance
ADE-special: Clubhopping @ friday night
ADE-special: Cor Fijneman is niet jaloers op Tiësto

Lees ook:Don Diablo is de lekkerste man van Nederland
Lees ook:ADE-special: Richard Zijlma ziet een sneeuwbaleffect
Lees ook:Camille Jones en Ida Corr treden op in Melkweg
Lees ook:Brandende cocktail zet disco in lichterlaaie
Lees ook:Livesets Amsterdam Dance Event online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>