ADE-special: Clubhopping @ fridaynight

De line-up van het Amsterdam Dance-Event als een menukaart van een goed restaurant met een (te) groot aanbod aan gerechten. Dan wordt kiezen moeilijk. Maar goed, zulke problemen wil iedereen wel natuurlijk! Op vrijdag bestaat het viergangen menu uit de Ocean Diva-boot, Panama, 11 en BG.

Kriskras fietsen we door nachtelijk Amsterdam op zoek naar de ideale combinatie van sfeer goede muziek een het Grote Stampmoment. Eerste halte Ocean Diva is een matig begin. Dj’s Lucien Foort en Joy de la Rosa draaien vrolijke niks-aan de-hand house, maar staan eigenlijk hun talenten te verspillen voor het handjevol trancende gelkopjes en netkousen dat de boot bevolkt.

Snel ontvluchten we het zinkende schip en trekken naar de Panama.

De Engelse radio-dj Pete Tong bewijst maar weer eens waarom hij zo aanbeden wordt in eigen land. De heerlijk voorspelbaar steeds naar een climax toewerkende Britse house slaat in als een bom. Indirect gevolg daarvan is wel dat de overvolle dansvloer onbereikbaar is.

Mooiste meisjes


Het echte plezier begint pas in 11. In de tot club omgebouwde elfde verdieping van het oude TPG Postgebouw is een RAUW-feestje aan de gang. Dat betekent van het begin af aan rondstuiteren geblazen. De gecontroleerde herrie van het technotrio Rock& Rave Slave is al een aardige binnenkomer. Daarna zet Arthur Baker de toon voor de rest van de avond met zijn niets ontziende trash-house. Het blijft wel raadselachtig waarom juist in deze onheilspellende omgeving de mooiste meisjes rondlopen.

Zware kost

Na een minifeestje in de lift naar de benedenverdieping is het voor de BG tijd om getest te worden. De ongepolijste Detroit-techno trekt de ingeslagen weg van bovenburen voort en voor we weten is het tegen vijven. Hierdoor komen we te laat aan bij de Escape om nog een vleugje Paul van Dyk mee te pikken. Maar goed, door al die zware kost hebben we toch geen behoefte meer aan een toetje.

Daan van den Enden

Lees ook:
ADE-special: College op de Hogeschool van de Dance
ADE-special: Interview met directeur Richard Zijlma
ADE-special: Interview met Johan Gielen

Bekijk hieronder een kort filmpje van Pete Tong in de Panama.

Lees ook:BBC-dj Pete Tong op Amsterdam Dance Event
Lees ook:Livesets Amsterdam Dance Event online
Lees ook:Documentaire over Berlijnse technoscene
Lees ook:ADE-special: Richard Zijlma ziet een sneeuwbaleffect
Lees ook:‘Pete Tong moet zijn bek houden’

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “ADE-special: Clubhopping @ fridaynight

  1. Herman

    nog natgeregend? het ging behoorlijk hard vannacht in adam

      /   Reply  / 
  2. ellen

    mooi verhaal schatje
    you make it sound like heaven
    kus

      /   Reply  / 
  3. Cyril

    Behoorlijk natgeregend ja, maar we hebben gelukkig meer tijd binnen doorgebracht, hehe. Gisteren Sugar Factory, Melkweg, Zebra, Jimmy Woo en Supper Club. Doodop nu, pfff

      /   Reply  / 
  4. Jet

    Zielig hoor, natregenen :-) Het klinkt echt zo leuk allemaal, volgend jaar ben ik ook van de partij. Succes met alle verslagen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>