Festivalweek: Free Festival

We gaan vandaag meteen verder met het festival dat een enkele dag later dan het So Sexy festival plaats vond. Wederom in Almere en zelfs op hetzelfde terrein. Deze keer was het festival zelfs geheel gratis en waren zelfs de weergoden ons beter gezint. Tijd voor een verslag van het Free Festival…

Na een drukke zaterdag op het So Sexy festival, word ik met een houten kop wakker. Toch moest ik mezelf een beetje enthousiast maken, want dit keer stond er wederom een festival op het programma.

Als de weg mij niet al bekend was geweest, had ik deze zo van gister kunnen volgen, want voor dit festival werd hetzelfde terrein gebruikt. Alleen stonden er deze keer geen house dj's achter de draaitafels, maar waren er trance/hardstyle/minimal dj's op het podium te vinden. Met een sterke line-up (Dana, Francois, Ille Bitch, Alexander Koning, Randy Katana, Jean, Ronald van Gelderen en heel veel meer) waren de festival gangers naar het festival gelokt.

Omdat er de afgelopen jaren veel problemen met de grote drukte was geweest, was er besloten guarentee-tickets te verkopen. Voor 10 euro was je gegarandeerd binnen. Met de ticket kon je weer 4 drankmuntjes kopen, wat alles weer gratis maakte. Hier hadden veel mensen dan ook braaf geluid aangegeven. De rijen bij de ticketingang waren vele malen langer, wat resulteerde dat het zonder ticket veel makkelijker binnenkomen was.

Na binnen te zijn hebben we veel dj's gezien. Zo zag ik Jean, Cor Fijneman en Mike S. Met het zonnetje op onze bol besloten we wat avond te gaan eten.

Daarna zagen we Randy Katana schitteren op de mainstage. Daarna besloten we snel naar de minimalstage te gaan om Ille Bitch te aanschouwen. Deze dj is echt al geruime tijd zeer goed bezig en liet dat hier ook wederom zien. Daarna spoedde we ons naar Dan, die het publiek helemaal uit hun dak liet gaan.

Als afsluiter kwamen we weer bij de mainstage, waar Ronald van Gelderen afsloot. Hij draaide ook een meesterlijke set, waarin hij liet zien een van Neerlands grootste trance talenten te zijn. Op naar volgend jaar!

Lees ook:Tranceweek: Hardtrance
Lees ook:Video: Roy Gates – Midnight Sun
Lees ook:Aanstaande zaterdag: Slam FM Beach Break
Lees ook:Beachbreak mooi visitekaartje voor Slam FM
Lees ook:Festivalweek: Dance Valley 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>