Tranceweek: Hardtrance

Hadden we gisteren een "hardere" vorm van trance. Deze keer hebben we wederom een "harde" trance vorm. Maar deze is eigenlijk wel heel speciaal. Hardtrance is namelijk dé voorloper van de klassieke trance. Een van de oudste, zoniet de oudste trancevorm dus. Ik heb weer wat feitjes over deze stijl voor je klaar staan, met natuurlijk weer een aantal klinkende voorbeelden.

Hardtrance wordt wel eens vergeleken met hardere stijlen zoals hardcore. Een zware misgok als je het mij vraagt. Hardtrance wordt namelijk gekenmerkt door een grote schep acid, een stijl die erg ver uit de belangstelling is geraakt, helaas.

Zoals gezegd is hardtrance de voorloper van de echte trance. Het genre ontstond toen rave en HI-NRG werden gecombineerd. Het leverde een zware en snelle kant van de echte trance op. De beat van hardtrance is zwaar en snel en bezit minder melodieuse klanken als "normale" trance. Toch is het oorspronkelijke trance gevoel duidelijk terug te vinden met grote breaks met lange synths en ruimtelijke effecten.

Een aantal dj's die bekend met deze stijl zijn geworden, zijn onderandere:

- Randy Katana
- Bas & Ram
- Cosmic Gate

En hier weer een aantal klinkende voorbeelden:

 

 

Lees ook:Tranceweek: Eurotrance
Lees ook:Tranceweek: Vocal Trance
Lees ook:Tranceweek: Psytrance
Lees ook:Tranceweek: Techtrance
Lees ook:Tranceweek: Progressive trance

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>