Kuenta i Tambu, New Build en Elliphant op Metropolis

Het Rotterdamse Metropolis Festival is vooral bekend vanwege een aanbod van rock en pop. Het gratis festijn in het Rotterdamse Zuiderpark (ook bekend van Boothstock) heeft vooral tot doel nieuwe, nog niet gearriveerde artiesten te programmeren.

Zo kan het dat in het verleden toen nog onbekende acts als The Smashing Pumpkins, Radiohead, Wu Tang Clan, The Strokes, Train, Kula Shaker, Duvel Duvel, Winne, Postmen, Interpol, Primal Scream, The Killers, The Offspring, Blaudzun, Triggerfinger, Asteroid Galaxy Tour, Jack Parrow, Hausmagger, Gers Pardoel, The Black Keys, Kubus, The Gossip, Ed Harcourt, The Kik, Rats on Rafts, The Dears, The Thermals, Supergrass, The Roots, Mansun, The Jungle Brothers, Soulwax, Jurrasic 5, Ozomatli, Delinquent Habits en TV on the Radio er voor hun definitieve doorbraak speelden.

Maar ook dance-acts als The xx, The Prodigy, Meat Beat Manifesto, Eboman, DJ Krush, Ken Ishii, Interference (met Adrian Sherwood), Sneaker Pimps, Jimi Tenor, Bonobo,  DJ Punk Roc, Lo Fidelity Allstars, Denz Da Denz Soundsystem, Skip & Die, Shangaan Electro, Mad Professor, The Asian Dub Foundation, Bombino, Tamikrest, Jungle by Night, Nobody Beats The Drum, The Fucking Dewaele Brothers, Galliano, Omar Souleyman, Stereo MC’s en Senor Coconut maakten enkele van hun eerste stappen om de hoek van Ahoy.

De eerste namen voor de 26e editie van Metropolis worden inmiddels langzaamaan bekend gemaakt. Eerder was al duidelijk dat Bear’s Den, The Jezabels, Woman’s Hour, Blank Realm, The Sore Losers, The Vagary, The Bohicas en The Benelux van de partij zijn.

Nu zijn daar Jagwar Ma, Afterpartees, Superfood en DZ Deathrays aan toegevoegd. Ook zijn er nu verschillende acts die dance bieden gepresenteerd. New Build is aanwezig, dit is een zijproject van het bekende Hot Chip en biedt electro pop. Het opzwepende Elliphant wordt beschouwd als een combinatie van Busta Rhymes, MIA, Selah Sue en Diplo. Het voormalige model Ellinor Olovsdotter lijkt vandaar een mooie toekomst te hebben.

Het Nederlandse KiT (Kuenta i Tambu) is ook present. De act timmert flink aan de weg. Het is de percussiegroep van Roël Calister, de broer van zangeres Izaline Calister. De percussionist stelt zich vooral ten doel de Afrikaanse roots van Curaçao te duiden, vandaar het gebruik van uitheemse instrumenten als cajon, pandeiro, chapi en kachu, naast drums en conga’s. Het eerste album E Kalakuna (2009) bevat een swingende mix aan stijlen. KiT maakte vorig jaar onder meer remixen voor The Opposites (Hey DJ) en Gregor Salto (Otro Dia). Dance voert de boventoon op het tweede album Tambutronic dat ook vorig jaar tijdens het Amsterdam Dance Event werd gepresenteerd.

 

KiT (oftewel Kuenta i Tambu) staat dit jaar op Pitch, Metropolis en Mysteryland. Ze deden eerder dit jaar ook al SXSW aan.

KiT (oftewel Kuenta i Tambu) staat dit jaar op Pitch, Metropolis en Mysteryland. De formatie deed eerder dit jaar ook al SXSW aan.

Eerder dit jaar deed de formatie al South by Southwest (SXSW) aan en KiT staat komende zomer onder meer ook op Pitch en Mysteryland!

Lees ook:Disclosure, Duke Dumont en John Talabot ook naar Lowlands
Lees ook:Carl Craig, John Talabot, Metro Area, Serge en Gerd op expeditie naar Expedition
Lees ook:Aanstaande vrijdag, D-Ramirez in Nederland
Lees ook:Grammy Award: Tiësto deze keer geen winnaar
Lees ook:The Chemical Brothers naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>