SMS klikken het nieuwe uitgaan?

GroenLinks kamerlid Tofik Dibi ziet het al helemaal gebeuren; wanneer je wordt geweigerd bij een club moet je via een smsje kunnen klagen over het feit dat je geweigerd bent. Op dit moment loopt het project in Breda, maar Tofik wil het uitbreiden naar andere grote steden als, Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.
Wanneer je ten onrechte bij een club wordt geweigerd zou je via een smsje dit kenbaar kunnen maken bij het Anti-Discriminatie bureau. Het bureau kijkt daarop of de klacht wel of niet gegrond is. In een uiterst geval kan een smsje leiden tot een gesprek met de ondernemer of zelfs een sluiting.

Clubs zouden ook een bordje op de gevel moeten hebben met de tekst ‘Geweigerd? Sms klacht naar 1234′. Ik persoonlijk vindt het kant en klaar gelul. Als ondernemer bepaal je zelf wel wie je wel of niet in je tent wil hebben. Als je een beetje netjes voor de deur gedraagd en er goed uitziet is er totaal geen probleem. Het bovengenoemde systeem is trouwens behoorlijk fraudegevoelig. Want wanneer je wel door agressiviteit of dronkenschap geweigerd wordt kan je ook een smsje sturen, alleen dan al haal je een hoop rompslomp voor de ondernemeer en het bureau omhoog.

Lees ook:Geweigerd bij een club? Dien een klacht in!
Lees ook:Almeerse club nu al gesloten
Lees ook:Provincieweek: Podium, Hardenberg
Lees ook:Club 11 sluit nog vóór de zomer haar deuren
Lees ook:Provincieweek: Bob’s, Uitgeest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>