Megainterview deel 2: Remaniax

Vanavond, zoals belooft, weer een nieuw deel van het interview dat ik met de jongens van Remaniax had. Ondertussen hebben de jongens er een boeking op oudjaarsnacht bij. Samen met o.a. Andy Sherman en Benny Rodrigues staan ze op Funkadelic NYE in Almere.
We sloten vorige week het interview af met het grote voorbeeld van Remaniax. Maar met wie willen de jongens nog is draaien…?

Met welke artiest zou je nog eens achter de decks willen staan?

Thomas: Ik denk dat Erik wel naast DJ Jean wil draaien, zoals die een paar jaar geleden was. Alle oude platen mee van vroeger en dan een classic set neerzetten achter de Technics. Erik begint te lachen: ‘ja dat zou mooi zijn, maar daarnaast ben ik zelf ook helemaal overdonderd door Baggi Begovic. Thomas: Ik ga voor Laidback Luke. Hij is echt een hele relaxte gast en verrast me gewoon altijd met zijn sets.

Op welk feest zou een droom voor jullie zijn om te staan?

Ja, dat is toch wel Mystery Land. Dat is echt een droom. Erik vult aan: Ja we zouden dan natuurlijk wel onze eigen tent willen hebben. Zie je het al voor je? De Döner Digital Records tent waar je naast je dans ook een broodje döner kan komen eten. Of mainstage, haha! Thomas corrigeert: Nee hoor we zouden blij zijn met iedere tent.

Daarnaast lijkt de Fast Forward Dance Parade me ook wel erg vet.

Heb je wel eens een blunder gehad tijdens het draaien?

Thomas begint: Uuuuh, moet ik dat wel zeggen? In het draaiverleden heb ik wel is teveel gedronken en pakte toen de verkeerde draaitafel. Ik zit dus altijd te tikken op de cue-knop van de plaat die ik ga inmixen. Opeens had ik door dat ik op de verkeerde draaitafel bezig was. Hoorde je in de hele tent “tik-tik-tik”.Ik (Erik) zat al te kijken, en dacht: Hij gaat een kunstje doen, maar toen dat niet het geval bleek te zijn heb ik maar snel de plaat gestart die ik klaar had staan. Het gekke was dat niemand het eigenlijk door had op dat moment.

Thomas: We zijn toen wel geschrokken en sindsdien ook een stuk serieuzer geworden met gigs. Ik laat het geen tweede keer meer gebeuren.

Maar los van de blunders, hoe presenteren jullie je tegenover jullie publiek?

Ik (Thomas) ga altijd wel helemaal los. Erik is wat rustiger, maar uiteindelijk gaan we allebei altijd wel helemaal los. Juist bij eigen producties, dan zie je in een keer het effect. Dan denk je bij jezelf “Mission Complete!”

Wat was de minste gig die jullie tot nu toe hebben gehad?

Het was een heel mooi concept, maar So Sexy Festival in Almere was iets minder in de praktijk. We stonden daar in een klein karretje, in de regen, voor bijna niemand te draaien. De volgende dag stonden we op het Free Festival, op hetzelfde terrein. Hadden we precies hetzelfde verhaal!

Hoe laad je jezelf voor een ‘tweede dag’, zoals bij het Free Festival op?

Je weet misschien wat je te wachten staat maar we vinden het ook gewoon leuk om te draaien. We staan er gewoon en doen gewoon net zo hard ons ding als normaal. Het is misschien jammer dat er dan zo weinig mensen staan, maar al staan er drie mensen, dan zorgen we ervoor dat die drie mensen ook losgaan!

Blijven jullie na een gig gewoon hangen?

Als we niet daarna een optreden hebben, dan blijven we meestal wel hangen ja. We zijn zelf ook gewoon ‘partyganger’ dus heb je best kans dat je ons tegenkomt in het publiek later op de avond.

Wat is de beste set die jullie, als toeschouwer, ooit hebben meegemaakt?

Erik: op het Amsterdam Dance Event heeft Baggi Begovic echt een lekkere set gedraaid, op de Stealth label night in de Jimmy Woo. Wat ik (Thomas) ook heel erg vet vond was DJ Tiësto in Portugal. Heel toevallig dat we daarbij waren want het was tijdens onze vakantie. Toen ik daar aankwam kreeg ik ineens een flyer in me handen gedrukt dat Tiësto te zien was op het stadsplein van Albufeira.

Dus de dag daarna kwamen we aan, bleek het een plein te zijn dat overliep in het strand aan zee. Bomvol! Twintigduizend man in de openlucht voor Tiesto. En die mensen gingen zo los daar! Al die oude trancehits kwamen weer voorbij! Het lag misschien ook meer aan de sfeer dan de techniek in de set waarom ik het zo vet vond.

En ik vond Laidback Luke op Mysteryland ook erg vet. Er zijn er ongetwijfeld veel meer, maar dit zijn de eerste die omhoog schieten.

Jullie hebben allebei een relatie, is het niet lastig om met al die vrouwelijke aandacht om te gaan?

Thomas en Erik beginnen beiden te lachen. Thomas: Nee dat valt wel mee hoor, het is ook hoe je ermee omgaat. Tot nu toe hebben we er geen problemen mee gehad. Het is wel een vraag die we vaak krijgen trouwens. Als we draaien zoeken we wel contact met het publiek natuurlijk, maar we staan er verder niet voor open.

Lees ook:Megainterview deel 1: Remaniax
Lees ook:Downloadtip: Remaniax
Lees ook:Dj Promo: jumpstylers zetten zichzelf voor lul
Lees ook:Nieuw: Erik Arbores – Gold (Club Mix)
Lees ook:Dance.Blog gaat verbouwen!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Megainterview deel 2: Remaniax

  1. jus

    je bent een top

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>