Partyverslag: Essence 2008

Gisteren was het dan zover. Al weken keek ik uit naar dit moment, het Essence festival. In de Jaarbeurs in Utrecht vond dit dance event plaats, en met een overweldigende line-up waren de verwachtingen hooggespannen. Een keur aan topartiesten zou de avond langskomen. Van Armin tot aan Felix Kröchner, enkel het allerbeste was uitgenodigd. Zou het Alda Events lukken de verwachtingen waar te maken, of zelfs te overtreffen? Verder op deze pagina, mijn bevindingen en de eerste filmpjes van het feest!

Ik ga het niet eens spannend maken. Essence was gewoon top! Het was een feest waar je eigenlijk met geen stok weg te slaan was. Heerlijke setjes, mega goed geluid en leuke mensen. In een woord perfect!

De reis die ik aflegde voor dit feest was een routineklusje. Elke dag reis ik voor mijn werk namelijk naar Utrecht af. Gelukkig waren de omstandigheden deze keer anders, en ging ik niet om te werken, maar om het dak eraf te rocken!

Aangekomen bij de Jaarbeurs verliep de entree eigenlijk vrij soepel. Geen ellelange wachtrijen, maar goed doorlopen. En dat terwijl ik pas om 0.00 binnen kwam draven. Na de jassen opgeborgen te hebben, kon het feest beginnen. Voor de ingang naar de zalen kon je op de foto, waar wij natuurlijk maar al te graag gebruik van maakten.

Eenmaal écht binnen, maar meteen op zoek naar bier. Ik loop de zaal in en schrik van de enorme leegte. Minstens 50 procent van de zaal was onbevolkt. Gelukkig stond iedereen wel bij elkaar in de buurt, waardoor je er geen “last” van had. Monika Kruse was net aan haar setje in de technozaal begonnen, en we besloten hier ons welverdiende biertje te nuttigen.

Na het biertje vertrokken we naar de ‘Everybody stage’ waar Kurd Maverick aan het draaien was. Wat een kerel is dat zeg! Heerlijke diepgaande house. De zaal begon hier gelukkig in de loop van de nacht wat meer vol te stromen en de muziek werd met de minuut heftiger.

En toen kwam Chris Lake. Een woord: Held! Hij draaide echt een heerlijke deephouse set met een prima platenkeus. Niet voor niets is deze man zo populair. Echt heerlijke tracks voorbij horen komen, waaronder een aantal producties van DeadMau5.

Tussendoor pakten we nog het begin van Armin mee. Armin heeft op Essence laten zien dat hij niet voor niets als beste dj ter wereld is verkozen. Armin voelde de zaal echt goed aan, waardoor de temperatuur tot een hoogtepunt steeg in de trancezaal.

Maar om 3.00 was het tijd om Etienne de Crecy te aanschouwen. Ik moest en zou deze geweldenaar zien, met zijn albekende dj-booth. Achter het witte doek, achter de “normale” dj booth stond inderdaad zijn geweldige dj booth. De live-act van Etienne was echt de moeite waard, al had ik het na een half uur wel gehad had. Daarom bekeken we het eind van Armin van Buuren. Zijn set was vergevorderd en het dak vloog er bijna letterlijk vanaf. Heerlijk, heerlijk, heerlijk!

Na Armin van Buuren spoedde we ons naar de technostage voor een kwartiertje Ben Sims (GENIAAL!) en Felix Krochner (beter dan Väth!). Maar daarna werd het tijd onze allerlaatste beetje energie op te gebruiken. En dat gebeurde uiteraard bij Housequake. Ik heb Roog, Erick en Gee al zovaak apart gezien en al een aantal keren samen, maar telkens schieten de rillingen weer over mijn lijf. In mijn ogen is dit trio een van de meest geniale dingen die de dance industrie in Nederland heeft voortgebracht.

Echt al mijn laatste energie maakte ik op. Wat heb ik genoten van Erick en Rogier. Een van de betere sets die ik dit jaar heb meegemaakt. En dat vond ik niet alleen, dat vond de rest van de, nog drukke, zaal ook! Iedereen liep met een brede grijns zich helemaal uit de naad te dansen.

En toen bereikte de grote wijzer van mijn horloge de 12. Tijd om naar huis af te reizen. Met een voldaan gevoel reisde ik weer op huis aan.

Conclusie
Nadat al eerder Full On Ferry, Sensation had overtroffen is daar nu ook Essence bijgekomen. Wat een feest! Heerlijke setjes gehoord, een loepzuiver geluid, nergens lange wachtrijen, super chill publiek. Een aaneenschakeling van ‘geluksmomentjes’. Doordat er geen ‘moeilijk’ thema overheen hing, kon iedereen Essence interpreteren zoals hij of zij dat zelf wou. Vooral de combinatie house/techno/trance is er eentje om goed te onthouden. Énig minpuntjes was de opkomst in de technozaal en het decor van de techno en house zaal die schraal afstak bij de trance zaal.

GENIAAL:

Lees ook:Essenceweek: Armin van Buuren
Lees ook:Housepubliek, de tegenvaller van 2008
Lees ook:Partyverslag: Sneakerz = Slipperz
Lees ook:Partyverslag: Girls Love DJ’s Amsterdam Dance Event
Lees ook:Partyverslag: Crunc4Life

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Partyverslag: Essence 2008

  1. Pingback: Best of 2008 week: Beste feest/festival | Dance

  2. Pingback: Topper van de week: Ben Sims | Dance

  3. Pingback: Housepubliek, de tegenvaller van 2008 | Dance

  4. Pingback: Eindelijk! Video Essence is af | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>