Great Britain week: the Prodigy

Zo, dat was de Britse week alweer. Met alleen nog een special Sunday voor de boeg, sluiten we de week alweer af. Met nog een legio aan grote Britse formaties, artiesen en acts was het een lastige keuze om iemand of iets te kiezen. Mijn keus is uiteindelijk gevallen op de excentrieke Prodigy. Al 17 jaar keihard bezig de wereld te veroveren, als ze dat al niet hadden gedaan.

The Prodigy is verruit de meest excentrieke en succesvolste dance-acts van het Britse eiland. Met een sterke rockachtige manier van muziekmaken hebben ze een stempel op de hele wereld kunnen drukken. Door dit stempel hebben ze niet alleen dance fanaten aan zich weten te binden, ook punkers en rockers weten de weg naar hun plaat goed te vinden.

The Prodigy bestaat uit drie leden. Creatief brein Liam Howlett, mc Maxim Reality en zanger/danser Keith Flint. De jongens zijn al vanaf 1990 bezig met het maken van muziek. Dit doen zij in een keur aan muziekstijlen, zoals electropunk, alternatieve muziek, big beat, industrial, rave, breakbeat en electro.

Grote hits van de jongens zijn onderandere No Good (zie hieronder), Fire starter en Breath. Ik weet nog wel dat ik de clip "Firestarter" een tijd lang niet heb mogen kijken vanwege de schokkende beelden. Nu ik het alweer jaren wel mag zien, merk ik hoe geniaal de muziek van de Prodigy is. Heb je een keer geld over, twijfel er dan niet aan om het album "Fat of the Land" te halen.

No Good:

Firestarter:

Live:

Lees ook:De samples ontrafeld: The Prodigy
Lees ook:Toppers van de Week: Freshest Kidz
Lees ook:Great Britain week: Simian Mobile Disco
Lees ook:Great Britain week: the Chemical Brothers
Lees ook:Terug naar vroeger: The Prodigy – Everybody In The Place (Live at BBC 1992)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Great Britain week: the Prodigy

  1. G

    EN in maart komt hun nieuwe album!
    De eerste nummers zijn in ieder geval al lekker

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Eindelijk, the Prodigy komt naar Nederland | Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>