Interview Mark Kneppers van Kraak en Smaak

Zoals ik vanmorgen al meldde staat de dj set van Kraak en Smaak op het programma voor de overbeladen Amsterdam Dance Event week. Het werd dus eens tijd om iemand van Kraak en Smaak te spreken. Over hun succes in het buitenland, het geplande optreden tijdens de ADE en wat Kraak en Smaak nou precies inhoudt. Lees snel verder voor het interview dat ik gister met Mark Kneppers van Kraak en Smaak had.

V: Hoe zou je Kraak en Smaak willen beschrijven voor diegene die jullie nog niet kennen?
A: Kraak en Smaak is een producers trio, bestaande uit Oscar de Jong de muzikant en Wim Plug en ik als dj. Wij proberen via samples en ideeën muziek te maken en die muziek kan je het best omschrijven als een kruising tussen funk, jazz, house en hiphop. 

V: Waar komt de naam Kraak en Smaak eigenlijk vandaan?
A: Dat is eigenlijk heel toevallig gegaan. Wim zijn bedrijfje heette Kraak en Smaak, toen waren we al begonnen. En toen we onze eerste plaat maakten en we een contract met een platenmaatschappij hadden in Engeland, communiceerde hij via briefpapier van zijn eigen bedrijf. En daar stond natuurlijk Kraak en Smaak boven. Toen hadden we allemaal interessante Engelse namen verzonnen voor ons project, maar toen kwam de platenmaatschappij en die vond Kraak en Smaak al helemaal geweldig. Toen wisten wij nog steeds niet waarom, maar we kwamen er al snel achter dat in het buitenland je de naam als Crack en Smack uitspreekt.

V: Heb je er problemen met de naam in het buitenland gehad?
A: Ja, we worden nog steeds moeizaam gedraait op de Engelse radio en dat geldt voor Amerika ook wel. Zeker twee jaar geleden bleven we heel erg in de underground hangen. Daar vonden ze het natuurlijk al helemaal geweldig die naam. Maar op een gegeven moment kwam de platenmaatschappij wel met het verhaal dat we geweerd werden van de mainstream radiolijsten, terwijl ze de muziek wel willen draaien.
Daarom hebben we besloten op het nieuwe album meer de naam "K&S" te voeren. Het zou zonde zijn om je naam helemaal overboord te gooien.

V: Jullie hebben ondertussen op heel veel feesten en festivals gestaan. Wat is de meest memorabele voor jou?
A: Ik doe zelf heel veel dj-sets, dus ik ben niet altijd bij de liveband. Ik weet van de band zelf, als je die het zou vragen, dat ze het Sziget festival denk ik noemen. Wat ik heb begrepen was dat wel een van de hoogtepunten. Het schijnt een heel ranzig festival te zijn, wat wel een hele goede sfeer heeft. En het publiek gaat helemaal uit hun dak.

V: Wanneer dacht je bij jezelf, dit gaat wel heel erg groot worden met Kraak en Smaak?
A: Toen de eerste maxisingles uitkwamen was ik in New York. Ik ben zelf verfent platenverzamelaar, als ik in het buitenland ben, zoek ik altijd de eerste platenzaak op. Dat deed ik in New York ook en toen zag ik overal onze platen staan. En toen dacht ik, we hebben iets goeds gedaan, want het wordt hier verkocht. Toen we zagen waar de platen verkocht waren, was het van Tokio tot Sidney tot noemaar op. Blijkbaar sloeg onze sound aan. Hoe groot het succes zou worden had je natuurlijk nooit kunnen bedenken, maar ik dacht wel, dit is erg leuk!

V: Kan je wat meer vertellen over de avond op het Amsterdam Dance Event?
A: In eerste instantie wilden we de band er neer zetten. Maar eigenlijk wilden we de dj-set wat meer onder de aandacht brengen, omdat de band al heel Nederland heeft platgespeelt. Dus het wordt een dj avond in Hotel Arena met andere dj's. Met DJ Smoove en DJ Shepdog gaan met ons draaien in de grote zaal. De aankleding wordt door ons verzorgd, het gaat er goed uitzien. In de kleine popzaal staan de Wicked Jazz Sounds met ook de dj's en de muzikanten erbij.

V: Kan je nog wat meer vertellen over de dj's die zijn uitgenodigd?
A: Shepdog is een goede vriend van ons, die ons vaak in Londen uitnodigd om op zijn feesten te draaien. We hebben samen in veel clubs in Londen gedraait. Hij maakt ook veel mash-up dingetjes, die wij vaak ook draaien. En Smoove hebben we ook veel contact mee, daar zijn we bezig mee om samen wat dingen mee te produceren.

V: Gaan jullie zelf nog ergens kijken tijdens het Amsterdam Dance Event?
A: Ik moet eerlijk zeggen dat we het zo druk hebben gehad, dat we daar nog niet naar hebben gekeken. De andere jaren ging ik wel, als ik tijd had, wat dingen bekijken. Ik zag gister met m'n vriendin, dat een aantal avonden al uitverkocht waren. We hebben zelf natuurlijk ook een druk programma die dagen, ik ga behoorlijk m'n best doen, maar of het lukt weet ik nog niet.

V: Als laatst, kan je in een zin vertellen, waarom onze bezoekers naar jullie feest moeten komen op het Amsterdam Dance Event?
A: Ik denk dat we wat anders bieden dan de gebruikelijke house beats, we proberen het wat avontuurlijker aan te pakken dan een gemiddelde house avond.

Mark, hartstikke bedankt voor de medewerking. We zijn weer een stuk wijzer over Kraak en Smaak geworden.

Overtuigd dat je deze avond niet kán en wil missen?

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:”";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

DO 23.10 Kraak & Smaak presents Plastic People op Amsterdam Dance Event in Hotel Arena, Amsterdam
Kraak & Smaak DJ's supported by Wicked Jazz Sounds, DJ Smoove, DJ Shepdog!
21.00 – 04.00 uur / EUR 15,- / Hotel Arena

Kaarten zijn hier te bestellen!

 

 

Lees ook:ADE week: Kraak & Smaak presents Plastic People
Lees ook:Kraak en Smaak op Coachella
Lees ook:Videoclips: Nieuwe videoclip Kraak & Smaak – Squeeze Me
Lees ook:Kraak & Smaak, Palmbomen, Martin Garrix en Tom Trago naar SXSW
Lees ook:Beatloverz het grote interview!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>