Technoweek: Steve Rachmad

Stond dit blog vorige week vol van de Franse helden, deze week blijven we in Nederland voor de top van de Nederlandse technowereld. We trappen vandaag af met de recordhouder van optredens op Awakenings. Met een totaal van 32 optredens heb ik het natuurlijk over Steve Rachmad. 

Steve Jerome Rachmad wordt in 1969 geboren. Al vanaf kleins af aan is de kleine Steve bezig met muziek. Op oude bandrecorders experimenteert hij met tape-edits.

Onder verschillende pseudoniemen werkt Steve vanaf 1995 aan verschillende technostijlen. Zodoende ontwikkelt hij een brede vorm van technostijlen. Drie jaar later staat Rachmad in de Escape op een Chemistry feest. Zijn carriére komt in stroomversnelling en in plaats van veel produceren, geeft hij veel aandacht aan zijn dj-carriére. Zo is hij veel op Dance Valley, Mysteryland en 'The End' (Londen). In hetzelfde jaar start hij zijn eigen label; Rachmad Music, onder EMI.

Vanaf dat moment is Rachmad een van de pioniers in de vaderlandse techno geworden. Hij is nog steeds veel op Awakenings, CHemistry en Mysteryland te vinden. Met zijn opvallende energieke manier van (live) draaien, weet hij op elk feest en festival het publiek in verroering te krijgen. Een absolute aanrader!

Een mooie live impressie:

Lees ook:Awakenings Detroit technoweekend uitverkocht
Lees ook:Franse helden: Vitalic
Lees ook:Awakenings uitverkocht, line-up Festival bekend
Lees ook:Tien jaar Awakenings: de filmpjes
Lees ook:Awakenings dendert voort, op naar september

1 Reacties // Reageer

One thought on “Technoweek: Steve Rachmad

  1. Manuela

    Hi Bas,

    I hope all is well.

    Do you have an email address where I can reach you?

    Thanks,
    Manuela

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>