SGP wil verbod op popmuziek

popmuziek"Popmuziek heeft de intentie de mens los te maken van God. Vergeten wordt waartoe de mens op aarde is", om statenlid Nelis Zondag te citeren tijdens een debat over subsidie voor Doornroosje in Nijmegen en Luxor Live in Arnhem.

Als ik dit al lees dan gaan mijn nekharen automatisch al overeind staan en de tenen in de uiterste kromstand. Deze heer komt tegelijkertijd met een aantal zeer opmerkelijke verklaringen om zijn standpunt te verdedigen in De Pers.

Nelis Zondag en meer over zijn opmerkelijke standpunten.

Om te beginnen scheert hij bezoekers van houseparties/feesten nogal gemakkelijk over één kam met de volgende uitspraak: "Mensen gebruiken daar drugs en leven zich uit op de muziek" Nu is drugs en dance weliswaar vrij nauw met elkaar verweven, maar dit wil niet zeggen dat iedereen gebruikt en wat is er mis met lekker losgaan op muziek? Een grappig weetje is misschien dat de meeste nu bekende vormen van drugs ontstaan zijn juist uit spirituele motivaties. Neem nu het sterke vermoeden dat Mozes met zijn 10 Geboden hoogstwaarschijnlijk high was toen hij de Sinaï afdaalde.

Een argument dat poppodia de jeugd van straat houden wordt ook door meneer weggewuifd, met de melding dat ze na afloop nog vandalisme kunnen plegen. Laat deze religieuze meneren dan ook eens bedenken wat zij nog allemaal kunnen aanrichten op de weg van de Kerk terug naar huis bijvoorbeeld. Schijnbaar dringt het tot de heer Zondag niet door dat het verbieden van zaken vaak een averechts effect heeft. Ik weet niet of meneer zelf kinderen heeft, maar denk je dat die die, net als hun leeftgenoten, ondanks een verbod geen zin hebben om te luisteren naar pop of house? Ik durf zelfs te stellen dat je dan de vrije wil van je kinderen ontneemt.

Het liefst zou de SGP alles vanuit het perspectief van de Bijbel zien, zij zijn gelukkig wel realistisch genoeg om niet de illusie te hebben dat ze dat als kleine partij gaat lukken.

De reden waarom ik hier toch even aandacht aan besteed is om het feit dat er dus blijkbaar in de nederlandse politiek nog zulke kortzichtige en totaal niet in de huidige wereld levende mensen rondlopen. Deze man is dus blijkbaar ergens bestuurder, dus hij heeft aanhangers, kinderen, familie die hij allemaal deze dwaze denkbeelden probeert aan te praten. Dat baart me zorgen en in lijn van extremisme durf ik dit makkelijk in de lijn van Wilders te stellen, maar alleen op een sociaal meer geaccepteerd vlak. 

Tot zover mijn rede. Een fijne stap-avond gewenst, op welke housepartie of in welk poppodia je vanavond ook mag vertoeven!

Bron citaten: www.depers.nl

Lees ook:Robot weet het antwoord
Lees ook:Geloven en uitgaan: Het Darwinjaar
Lees ook:Video: Calvin Harris – Acceptable In The 80s
Lees ook:Drugsinfo op z’n Australisch: Save a Mate
Lees ook:Video: South Central – Castle of Heroes (Uncensored Version)

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “SGP wil verbod op popmuziek

  1. petje janssen

    ik denk idd dat in deze lijn voortredenerend er het gevaar ontstaat dat niets vermoedende mensen op deze wijze angst ingeboezemd wordt tav de effecten van popmuziek.. deze tijd en aandacht zou beter besteed kunnen worden aan het voorlichten van niets vermoedende drugsgebruikers over de mogelijke gevaren en hoe men op een uiteindelijk voor de mens in een minst negatief resulterend na-effect gerichte wijze van gebruik kan bezigen wanneer men toch besluit om over te gaan tot het gebruik van deze middelen.. in het verlengde hiervan zou de SGP zich beter kunnen richten op hoe men popmuziek kan zien als een uitdaging om nader tot de achterban van deze stroming te komen om uiteindelijk tot een dialoog te komen. Uiteindelijk zou begrip voor elkaars beleving kunnen ontstaan van waaruit men kan proberen tot acceptatie van elkaars positie en standpunt te komen. Daardoor kan men toch dichter bij elkaar komen te staan ipv groepen mensen op basis van de keus in genotmiddelgebruik bij het stappen te veroordelen tot gevaar voor de maatschappij waardoor niet alleen deze gebruikers zich terecht gestigmatiseerd voelen, niet luisteren naar wat de SGP te zeggen heeft, en de achterban van de SGP angst wordt ingeboezemd tav deze groep mensen (wellicht hun eigen naasten zoals familie of kennissen) waardoor beide groepen alleen maar verder uit elkaar koemen te staan in elkaars begrip van levenswijzen en mogelijke acceptatie en begrip voor elkaar waar volgens de samenleving toch op gebaseerd zou moeten zijn in de meest ideale manier van samenleven..

      /   Reply  / 
  2. RJ

    Ze konder de Queen of Pop niet onderuit halen, dan maar die hele popmuziek verbieden…

    *zucht*

      /   Reply  / 
  3. RobbertZ

    Pfff… Ben toch nog altijd blij dat dit soort mensen nog altijd in de minderheid zijn. Puur fundamentalisme is het en volgens mij heeft die man echt weinig begrepen van de Bijbel als ‘ie het allemaal zó letterlijk neemt. Ik ga nu ff de duivel aanbidden door een mix te luisteren van Laurent Garnier. En waar heb ik mijn pillen ook alweer gelaten… ;)

    PS: Mozes kreeg Tien Geboden, geen twaalf… ;)

      /   Reply  / 
  4. Davy van de Laar

    @ RobbertZ
    Dank voor je scherpe opmerking, 10 ipv 12 haha..dat onderricht heb ik eigenlijk nog wel gehad ;)

    En verder ben ik het met je eens, denk dat ze zelf weinig begrijpen van de Bijbel.

      /   Reply  / 
  5. Davy van de Laar

    @ RJ
    ze moeten zich toch ergens mee bezig houden he..

      /   Reply  / 
  6. Chris van Hattem

    SGP wil het liefste overal een verbod op, echte vrouwen, boeken die niet religieus zijn, lachende mensen…ach why bother.

    Jezus hield ook wel van een feestje hoor!
    ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>