De Grote Prijs van Nederland-Dance: winnaar 1996 nu Junkie XL

Men zegt wel dat je beter tweede dan eerste kan worden bij wedstrijden, omdat winnaars vaak in de vergetelheid verdwijnen.

Het eerste deel van deze serie begint in ieder geval goed. 1996. Het eerste jaar dat Dance ook een categorie werd in deze wedstrijd die eerst voor bandjes was bedoeld. De winnaar was Theremin. Wie?
Geen idee, nooit van gehoord en een zoektocht op het wereldwijdeweb levert geen antwoorden op. Van de aardbodem verdwenen. De Beste Dance-Producer is het stukken beter afgegaan.

Dat was een toen nog onbekende naam in de Dance-wereld: Tom Holkenborg. Wie? Jeweetwel, die in 1997 Junkie XL is begonnen. En sindsdien remixen heeft gemaakt voor vele en vele artiesten, met als bekendste hoogtepunt….. Elvis Presley. En in maart laat hij weer volop van zich horen met zijn vijfde studioalbum.

Lees ook:Junkie XL en The Cure treden samen op
Lees ook:Junkie XL gooit Justin in de mix
Lees ook:Junkie XL maakt campagnelied PvdA
Lees ook:Nieuw album Junkie XL aanstaande!
Lees ook:Meester Junkie, hoe breek ik door?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De Grote Prijs van Nederland-Dance: winnaar 1996 nu Junkie XL

  1. Ieme

    Hallo las je stukje over Grote Prijs. Als je info wil over Theremin is het inderdaad lastig vinden op het net.. 1996 was ook nog niet echt het tijdperk van de digitale snelweg, toch.. Als je meer wil weten… Theremin was toch wel de trendsetter wat betreft de introductie van Jungle(drum ‘n Bass) in Nederland. Diverse liveshows door NL en twee releases worldwide… Het gaat tenslotte niet om publiciteit, maar om de muziek… Was een mooie tijd…
    Peace!!!
    NEMO(Theremin)

      /   Reply  / 
  2. Katja

    @ Ieme: handig toch, internet. Wie zoekt, zal vinden! :-) En het gaat inderdaad om de muziek uiteindelijk. Bedankt voor je teken van leven!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>