Recensie: DJ Joop – DJ Joop

Een erg exotische naam heeft de dj niet, maar toch zijn de platen van Joop Alkema, oftewel dj Joop, in bijna alle platentassen van de grote trance-jocks te vinden.
Nadat het een aantal jaar stil was geweest rond de Nederlander, wist hij begin dit jaar met zijn nummer 'The Future' het tot themanummer van Trance Energy 2007 te schoppen. Nu heeft hij een mix-album uitgebracht met de ‘niet erg originele' naam: dj Joop. De verwachting van tevoren: Twee stevige trance-schijven!
De werkelijkheid is iets anders, maar valt niet tegen. De eerste cd begint met een aantal rustige techhouse-platen die in de verte een beetje doen denken aan de minimal van Bookashade. Jammer genoeg werken de 'tikjes' en 'tingeltjes' van deze platen nogal snel op de zenuwen, dus ontstaat de neiging om door te zappen.

Lekker stevig
Vanaf het zesde nummer komt het eindelijk een beetje los, maar dan ook goed! Met een tempo en een stijl á la Marco V. Diepe bass, goed tempo en heerlijke catchy geluidjes. Ook valt er een vleugje trance te bespeuren. Zeker met een plaat als Das Berlin – Till the sky falls down. Aan het einde van de cd gaat het toch weer de techhouse kant op, maar lekker stevig! Dat dan weer wel!

De tweede cd start met pure techno/minimal van Paul Kalkbrenner. Het begin van de tweede schijf is sowieso behoorlijk techno-achtig. Halverwege de cd, rond nummer 5 a 6, begint de trance erdoorheen te breken. Langzaam aan wint de 'zweverige sound' het van het (ook heerlijke) techy gevoel. Het wordt steeds steviger en Joop kan het dan ook niet laten om zijn klapper, The Future, op deze cd te zetten. Een geslaagd album, alleen had het iets minder tech-achtig gemogen en iets meer stevige trance. Dit is zo'n cd die nog wel een tijdje in de auto bijft liggen voor onderweg. Redelijk tijdloos.

Tekst: Olaf van Dijk, freelance redacteur Dance.blog.nl

Lees hier meer cd-recensies

Lees ook:Joop treedt in voetsporen van Marcel Woods
Lees ook:Tiësto en Ferry Corsten op Trance Energy 2008
Lees ook:Oude glorie: Tiësto – Sparkles
Lees ook:Gastrecensie: Paul van Dyk – In Between
Lees ook:Top 500: The Ones – Flawless

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recensie: DJ Joop – DJ Joop

  1. Paul

    Klinkt goed. Ik ga ‘m downen en als ie bevalt koop ik hem.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>