Scooter: ‘wij waren een soort punkact’

'How much is the fish?,  I wanna fuck, I wanna fuck the millennium, It's nice to be important, but it's more important to be nice, Respect to the man in the icecream van.'

You may love him or hate him, de Duitse geblondeerde schreeuwerd Scooter heeft pareltjes van zinnen achtergelaten in de jaren negentig. En daarmee zijn plaats in de housegeschiedenis zekergesteld. Eigenlijk hoor je nooit meer wat van de groep. Daarom vond ik het dan ook zo leuk dat ik een interview ontdekte met Jay Frog, de man bij het pijltje op de foto. Hij stapte afgelopen augustus uit de 'techno-act' en doet nu zijn uiterste best om serieus te worden genomen.

Zo zegt hij onder meer:
Over hoe hij het hele project zelf zag: "I can say that it was an interesting period of time for me, we had a lot of fun on stage, and in foreign countries, and we didn't take ourselves too seriously, it was more like being in some kind of a punk band."

Over recensenten die onvermoed Scooterproducties (onder een andere naam) de hemel in prezen: "Yes! That's true, and even the credible magazine Raveline here in Germany called a real Scooter release "trance tune of the month" after they heard the white label… I think they almost fired the reviewer after they realized that it was a Scooter! (laughs)"

Klik hier voor het hele interview. En voor de echte fans, How much is the fish!
En natuurlijk: weekend! Met de prachtige icecream van-frase

Lees ook:Videoclips: Scooter – Jumping All over the World
Lees ook:Video: Scooter – The question is what is the question
Lees ook:Hit or Shit: Fatboy Slim vs Funkagenda – What The Fuck!?
Lees ook:Berlijn moet het doen met de Fuckparade
Lees ook:Lekker luisteren: Underworld in de hermix

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Scooter: ‘wij waren een soort punkact’

  1. Youri

    Het was dan wel een hoop lulligheid met die Duitsers, maar inderdaad, het heeft ook vaak heel leuke ‘feestmomenten’ opgeleverd :)

      /   Reply  / 
  2. Cyril

    Ik vroeg me vooral altijd af waar dat massale gejuich in die nummers vandaan kwam. Het klonk als stadions vol, maar ik heb hem nooit op een affiche van een groot feest zien staan.

      /   Reply  / 
  3. DJ-Chris

    Ik herriner me nog steeds het eerste geschreeuw van de groep “Hyper Hyper”! Was overigens wel een lekker nummer zoals eigenlijk bijna alle nummers van hun. Zijn ze nu uit elkaar??? Da zou jammer zijn!

      /   Reply  / 
  4. Paul

    Ik kon altijd wel lachen om Scooter, maar kopen deed ik het niet.

      /   Reply  / 
  5. tranceguy

    Ik wilde ff reageren omdat ik zag dat er een fout stond in dit stukje. De man bij de pijl is namelijk Jay Frog helemaal niet, maar Ferris Bueller, de man waar H.P. al sinds midden jaren 80 mee samenwerkt.

    Ook klopt er een ander gedeelte niet helemaal. Je hoort in Nederland inderdaad weinig de laatste jaren maar dat betekent niet dat ze niet meer bestaan. Sterker nog, ze gaan een nieuw hoofdsukin met nieuwe single, nieuw album, nieuwe dvd en nieuwe partner erbij!

    En denk ect dat ze het wel weer gaan maken hier. Nederland gaat opnieuw plat voor Scooter, dat weet ik zeker.

      /   Reply  / 
  6. Cyril

    Nog even melden dat Scooter idd niet uit elkaar is en dat de groep nog steeds optreedt, zoals op Scooters site te zien is. Ik heb de groepsfoto vergeleken met de foto bij het interview met Jay Frog en ze leken toch verdomd veel op elkaar…. Als je gelijk hebt, Tranceguy, dan bedabkt voor je comment. We zijn hevig aan het uitzoeken.

      /   Reply  / 
  7. Fannie

    Pffff, wat een stelletje uileballen hier zeg. Ten eerste bestaat Scooter uit 3 bandleden,op het moment HP Baxxter, Rick J Jordan en Michael Simon, ten 2de is de man bij het pijltje Rick J Jordan, en ten 3de bestaan ze nog volop, in 2008 komt er zelfs weer een tour en a.s.30 November komt er een nieuw album uit, genaamd Jumping All Over The World. De groep staat in Duitsland al vanaf 1994 aan de top. Afgelopen week waren ze Australie. Helaas krijgen ze in Nederland te weinig aand8, er was pas geleden het nummer The Question Is What Is The Question, en nu hebben we And No Matches, lekkere nummers!

    Degene die dit stukje over Scooter heeft geschreven mag wel wat beter zijn/haar huiswerk doen!

      /   Reply  / 
  8. Scooterfan1993

    fannie is corrrect, nederland bestaat uit all1 maar uit anti Scooter mongolen ,Scooter heeft ondertussen 23 top 10 hits gescoord in duitsland we zullen maar niet over de hits in de rest van de wereld gaan praten want dan zijn over 3 uur nog niet klaar

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>