Burgemeester: Dance Valley voegt niets toe

Het zit directeur Brian Bout van Dance Valley niet mee.

Hij probeert het openluchtfestival al jaren in rustig vaarwater te brengen, maar het wil maar niet lukken. Een paar jaar geleden was er de onderkoelingsaffaire, een paar jaar later mocht hij niet uitbreiden en dit jaar moest hij noodgedwongen naar een andere datum. Bovendien maakte de regen er dit jaar Plens Valley van.

En alsof de penarie hem achtervolgt: burgemeester Cammaert van de gemeente Velsen heeft geroepen dat hij meer cash wil zien omdat hij het festival niet boeiend vindt.

Volgens hem kost het festival de gemeente klauwen met geld. 35.000 euro per editie welteverstaan. En dat terwijl het evenement volgens hem geen enkele meerwaarde heeft. “Dance Valley voegt aan het imago van Velsen niets extra’s toe. De inkomsten voor de lokale horeca zijn uiterst beperkt.’’

Dat wordt dus betalen voor Bout. Veel weerwoord vakt er niet tegenin te brengen. De gemeente berekende hoeveel omzet het festival heeft en kwam uit op 2,8 miljoen euro. Daar bovenop komt nog 2 miljoen aan verpachtingen. Dat wil zeggen: het geld dat onder meer de cateringbedrijven betalen om op Dance Valley te mogen staan.

Al met al 4,8 miljoen aan inkomsten. Daarvan blijft ook na aftrek van de kosten genoeg over om die 35.000 euro te betalen.

Lees ook:Emporium betaalt max. 135.000 euro boete bij geluidsoverlast
Lees ook:Rotterdamse gemeente redt Nighttown van faillissement
Lees ook:Slam! FM bijt in het stof
Lees ook:Dance Valley 2007: Eén groot circus
Lees ook:Top 500: The Adventures of Stevie V. – Dirty Cash (Money Talks)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>