Essenceweek: Dubfire

Het laatste item vóór Essence sluiten we af met een van de hoogtepunten van Essence, namelijk Dubfire. Omdat ik mijn energie nog een beetje aan het sparen was voor vanavond is het item iets later. De helft van het populaire Deepdish staat vanavond in de “Me stage”. Niet alleen de echte technoliefhebbers zullen hiervan gaan genieten, maar ook andere danceliefhebbers. Ali ‘Dubfire’ Shirazinia brengt namelijk een mix van techno, electro, house en minimal met een heerlijk funky randje.

Voordat ik een stukje over iets of iemand schrijf zoek ik altijd de muziek erbij op. Soms gaat dat niet altijd zo gemakkelijk (lees plezierig) en andere keren doe ik niets liever. Dubfire valt in die laatste catagorie. Nu ik zijn producties weer beluister kan ik amper nog wachten op vanavond!

En dat gaat vanavond moeilijk worden, want Dubfire staat bijna gelijk geprogrammeert aan Chris Lake. Een lastige keus, die met een paar biertjes uiteindelijk gemaakt zal moeten worden.

Terug naar Dubfire. Dubfire is eigenlijk de helft van ‘Deepdish’ dat grote hits scoorde met ‘Flashdance‘ en ‘Dreams‘. Ondertussen zijn de wegen van beide leden gescheiden en maakt Dubfire grote naam in het electro en techno circuit. Staat Dubfire dit jaar op de 30e positie van de DJ MAG, Deep Dish is nog terug te vinden op de 41e positie.

Dit jaar stond Dubfire onderandere de tent te rocken op Dance Valley. Vanuit heel Europa reizen de fans achter hem aan, en dat was te zien aan de drukte die er in de tent was, terwijl verderop Tiesto en Ferry b2b stonden te draaien.

Wist je trouwens dat ongeveer 3/4 van de optredende artiesten vanavond in de top 100 van DJ MAG staat? Ik heb er zin in!

Ik heb er even voor moeten zoeken, maar Dance.Blog heeft hem voor jou: 24 minuten lang Dubfire op de Dance Parade!

Lees ook:Best dj of 2008 week: Electro
Lees ook:Feestweek: Essence 2008
Lees ook:Kijktip: State TV
Lees ook:Essenceweek: Chris Lake
Lees ook:Nu al een film over een beginnend dj/producer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>