Drugsinfo op z’n Australisch: Save a Mate

Nog eentje danWe kwamen onlangs bij toeval op de site van het Australische Rode Kruis. Deze organisatie heeft een programma in het leven geroepen dat feestgangers moet voorlichten over de gevaren van drugs.
Het programma Save a Mate (SAM) geeft een reëel beeld van de gevaren van alcohol en party-drugs. Sinds 1999 heeft SAM een belangrijke rol gespeeld in de drugpreventie en voorlichting in het Australische uitgaanscircuit. SAM bestaat uit drie speerpunten. De eerste is een cursus. Hierin kunnen jongeren de gevolgen van overmatig drugs-en alcoholgebruik leren herkennen en hoe er op te reageren.

Daarnaast zijn er speciale initiatieven voor pubs en clubs, die een steentje kunnen bijdragen aan voorlichting onder de Australische jeugd. De derde tak is een zogenaamd peer education team. Dit bestaat uit jongeren die hun leeftijdsgenoten in hun eigen omgeving aanspreken over het gebruik van verdovende middelen. Heel nobel allemaal van de Aussies. Het meeste indruk maken toch wel de posters van de campagne. Een alcohol-delirium op zijn tijd is niet te versmaden, maar wij laten voortaan het laatste kratje staan. Benieuwd of onze SIRE hier overheen kan gaan!

Lees ook:Drugsrazzia op Sensation Black
Lees ook:Politie geeft onjuiste informatie af over drugsbezit op Fantasy Island
Lees ook:Awakenings brengt wereldprimeurs op lasergebied
Lees ook:Rijswijkse jeugd biedt jumpend petitie aan
Lees ook:Toon mij uw hand en ik zeg u wie u bent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>