Franse helden: Justice

Dat er uit Frankrijk goede dance kwam, wisten we natuurlijk allemaal. Over de hele wereld draaien dj's als David Guetta, Bob Sinclair en Daft Punk. Deze week haalt Dance.Blog.nl de grootste Franse toppers er voor je uit.

We beginnen deze week met Justice, een opkomend (lees zeer populair) dj duo, dat qua muziekstijl niet in een hokje te plaatsen is…

De Franse heren, die helaas te weinig in Nederland optreden, draaien een muziekstijl die alle richtingen opgaat. Zo maken ze muziek die richting techno gaat, maar draaien ze ook échte electro, house en minimal.

Populaire nummers van Justice zijn onderandere D.A.N.C.E. en Never be alone. Maar ze zijn ook verantwoordelijk voor het rauwere Stress. Allen heerlijke nummers, die live ongetwijfeld nóg beter zijn.

De dj's/producers zijn steevast te herkennen te herkennen aan het lichtgevende Jezus-kruis voor de DJ-Booth. Het eerste album is dan ook naamloos en te herkennen aan het kruis.

Gaspard Augé en Xavier de Rosnay zijn razend populair in eigen land. Gelukkig blijven ze nog altijd redelijk underground, waardoor de artiesten zichzelf niet uitmelken. 

Helaas zijn de twee toppers niet vaak in Nederland te aanschouwen. Ik had gehoopt dat ze met het Amsterdam Dance Event er zouden zijn, maar helaas… Hun laatste Nederlandse optreden dateert alweer van 5 Days off in Amsterdam, dat 5 juli gegeven werd. We blijven hopen! 

 

 

Lees ook:Speelt Justice vals?
Lees ook:ADE week: klinch: Dave Clark presents
Lees ook:Videoclips: Justice – D.V.N.O.
Lees ook:Franse week: de afsluiter
Lees ook:ADE week: Kraak & Smaak presents Plastic People

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Franse helden: Justice

  1. Maarten

    Mijn favoriete artiesten! Ge-wel-dige muziek!

      /   Reply  / 
  2. Koeno

    Live gezien op Werchter! Heerlijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>