Louie Vega treedt op tijdens Super Bowl

Oké, Tiësto mocht de Olympische Spelen 'doen', maar de Super Bowl pre-game show is niet veel minder.

Qua schouwspel kan het mij niet zo bekoren, maar als je als artiest in Amerika gevraagd wordt om de muziek te verzorgen voor de show voorafgaand aan de Super Bowl, dan tel je mee. Louie Vega, wie de eer dit jaar te beurt valt, is dus een grote. De uit New York afkomstige dj/producer (niet te verwarren met Lou Bega van mambo nr 5) is misschien voor het grote publiek nog niet zo bekend. Toch heeft bijna iedere zichzelf respecterende artiest zijn muziek wel door Louie onder handen laten nemen. Of anders door Masters at Work, waar hij voor de helft deel van uitmaakt.

De lijst van artiesten waar Vega en wederhelft Kenny 'Dope' Gonzalez mee hebben samengewerkt is dan ook indrukwekkend: Madonna, Bjork, Julio Iglasias, Janet Jackson, Aaliyah: allemaal hebben ze de MAW-behandeling gekregen.

Maar ook als dj heeft Vega een indrukwekkende staat van dienst. Hij staat er om bekend de nadruk te leggen op live-optredens en muzikaliteit. Zo laat hij ook muzikanten over zijn sets spelen.

Het meest ambitieuze project is wel zijn Elements of Life- project. Genres als Bossanova, Samba, Jazz, Salsa and Afro-groove komen allemaal langs. Een negen-koppige band bestaande uit uiteenlopende muzikanten als songwriter/gitarist Raul Midon Blaze en Domingo Quinones zorgt voor een ongekende multiculturele muziekervaring.

De SuperBowl, waar de twee beste American Footballploegen strijden om het algehele landskampioenschap, werd vorig jaar op televisie bekeken door meer dan 141 million huishoudens. Super Bowl XLI (nummertje 41) zal dit jaar worden uitgezonden in meer dan 230 verschillende landen.
Vega heeft muziek gecomponeerd speciaal voor de show op 4e februari in het stadion van de Miami Dolphins. Hij zal worden bij gestaan door 60 Cirque du Soleil artiesten en nog honderden anderen in een overdonderend optreden met dans, en akrobatiek zoals we dat kennen bij dergelijke evenementen.

Lees ook:Video: Masters at Work – Work 2007
Lees ook:De Duiveltjes: kiezen voor en door muzikanten
Lees ook:Scholieren beginnen eigen discotheek
Lees ook:Top 500: Camisra – Let Me Show You
Lees ook:Knallen in De Kuip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>