Dance op Motel Mozaique

De 14e editie van het Motel Mozaique festival vindt op vrijdag 4 en zaterdag 5 april zoals altijd op diverse locaties in het centrum van Rotterdam plaats: Rotown, meerdere zalen van de Rotterdamse Schouwburg (bekend van de feesten tijdens het International Film Festival Rotterdam), De Gouvernestraat en op zaterdag 5 april ook nog de Paradijskerk.

Op het Schouwburgplein zet de organisatie bovendien een flinke tent neer omdat Rotterdam niet meer over een zaal van het kaliber Nighttown, Watt of Corso (voormalige locaties binnen het festival) beschikt. De tent krijgt als naam De Kathedraal en zal – na de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg – de op een na grootste locatie zijn.

Voor het eerst zal Perron ook als locatie fungeren. Uiteraard zal er vooral dance en aanverwante muziek klinken met Omar Souleyman en Cashmere Cat als publiekstrekkers. Omar Souleyman biedt een eclectische mix van technobeats en traditionele Syrische volksmuziek waarmee hij eerder succes had op Amsterdam Dance Event en Lowlands. Cashmere Cat maakt op het moment indruk binnen de electronic dance music met remixes of edits van Lana Del Rey, Drake en Jeremih. Hij speelt met elementen als futuristische hip-hop, springerige beats, electro, prikkelende synths en ook R&B. Vorig jaar was hij de verrassing van Pitch!

Op vrijdag 4 april zijn naast Omar Souleyman ook Triphouse Rwina System, Virginia en Tobias. te gast. Cashmere Cat zal samen met Sevdaliza, Ganz, Zomby, Jameszoo en Freek op zaterdag in de club arriveren.

Maar ook binnen de rest van de line-up zijn er meer artiesten met affiniteit met dance, electronische muziek en techno te vinden zoals Erlend Øye, Seun Kuti & Egypt80 en Aufgang.

Cashmere Cat zal optreden tijdens Motel Mozaique (foto Steffen Kørner Ludvigsen)

Cashmere Cat zal optreden tijdens Motel Mozaique (foto Steffen Kørner Ludvigsen)

Erlend Øye is bekend van voorheen Kings Of Convenience en The Whitest Boy Alive. Hij heeft Noorwegen verruild voor het warme en droge Italië en komt nu met een akoestisch tri0.

De vader van Seun Kuti was Fela Kuti, een van de prominenten binnen de Afrobeat. Na het overlijden van Fela Kuti in 1997 werd Seun, toen 14, de nieuwe frontman van Egypt80. En dat is hij nog steeds.

Aufgang combineert klassieke pianoklanken met live drums en op techno gebaseerde elektronica: de totaal verschillende werelden van conservatoria en clubs worden in deze muziek dichter bij elkaar gebracht.

Ásgeir maakt zalvende en magisch klinkende indiefolk met elektronische hintjes.

Larry Gus combineert caleidoscopische beats en soepele baslijntjes met gesampelde zanglijnen en nog meer beats.

Met een geprepareerde piano brengt Hauschka een soort techno voort.

Planningtorock biedt elektronische arthousepop met directe teksten. De dj’s

Thelonious en St Paul sluiten de avonden in de hal van de Schouwburg af.

De rest van het programma bestaat vooral uit alternatieve popmuziek, indringend theater en opvallende beeldende kunst. Verdere optredens zijn er van onder meer George Ezra, Kurt Vile, Wild Beasts, Temples, Hauschka, Sean Nicholas Savage Daryll-Ann, Moddi, Angel Olsen, Moss, Johnny Flynn, Girls In Hawaii, La Luz, Nick Waterhouse, Thumpers, Matthew & The Atlas en Eagulls. Job Smit (bekend van het duo Job Smit & Marc Nolte waarmee hij optreedt tijdens onder meer Nachtburgers) heeft alvast een muzikaal voorproefje in elkaar gedraaid!

Tijdens het festival toont de Rotterdamse fotograaf Milan Boonstra zijn fotoserie Freaks Come Out At Night. De serie foto’s van het capriolen in het uitgaansleven in zwart/wit was al eerder te zien tijdens 5 Days Off.

Voor het Motel Mozaique festival zijn zowel dagkaarten (4 of 5 april €37,50) als passe-partouts (4 & 5 april €65) verkrijgbaar. Tickets zijn te koop via deze link.

Lees ook:Clark, Seun Kuti & Egypt 80, Aufgang en SirOJ ook op Pitch
Lees ook:Kool & the Gang en Omar Souleyman op Robin Rotterdam Unlimited
Lees ook:Digitalism, de opvolgers van Daft Punk?
Lees ook:Carl Craig, John Talabot, Metro Area, Serge en Gerd op expeditie naar Expedition
Lees ook:Goldfrapp en Trentemoller op Motel Mozaïque

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>