Ode aan het Rotterdamse nachtleven tijdens de Museumnacht

Het is een enigszins verwarrende term. Want de Rotterdamse Museumnacht van aanstaande zaterdag 8 maart duurt niet de gehele nacht! Het programma begint om 19.45 en duurt tot 02.00. In totaal zijn er 51 musea, galerie en andere instellingen te bezoeken. De deelnemende locaties bieden allen interessante programmeringen gebaseerd op het thema Sporen. Museum Rotterdam en Worm volgen het spoor naar Rotterdam als uitgaansstad! Uiteraard grijpen verscheidene clubs de Museumnacht aan om afterparty’s te organiseren naast de officiële afterparty in de Rotterdamse Schouwburg waar onder meer Jeff Solo zal draaien.

Jeff Solo draait op tijdens de officiële Rotterdamse Museumnacht afterparty in de Rotterdamse Schouwburg

Bij het tijdelijke onderkomen van Museum Rotterdam in Las Palmas vindt nu de expositie Echte Rotterdammers, Wie denken we wel dat we zijn! plaats. Tijdens de Museumnacht is het de plek voor Echte Rotterdammers in de Nachtstad. Er is aandacht voor de roemruchte historie van de Zandstraatbuurt. Tegenwoordig staat het Stadhuis op de plek van de Zandstraatbuurt, maar vroeger was het de wijk voor vertier. In de nauwe straatjes zat het vol bohemiens, prostituees, zeelui, muziek, drank en verleiding.

Worm en Studio Ruwedata hebben aandacht voor het recente nachtleven. Tijdens de Museumnacht willen ze tijdens Night Vision een publiek kunstwerk presenteren in de vijftal raampartijen van het NDU-pand op de Witte de Withstraat. Het doel is een werk dat verwijst naar de sfeer en historie van de Witte de Withstraat! Tegenwoordig een opgekuiste kunst- en uitgaanstraat maar met een roemruchte geschiedenis vol hoeren, dope en nachtbrakers. Via crowdfunding kan iedereen meedenken. Wie geld doneert mag ook  een woord, slogan of een beeld suggereren. Op dit moment denkt de kunstenaar aan God Bless Rotterdam, Onvolledige vergunning, SLACKERS, Like, Hier waak ik, Wegens overlast geopend, hakkuh, GirlsGirlsGirls, kapsalon, Happy Hour en kUNST. Bijna de helft van de benodigde 3777 euro is op dit moment toegezegd!

Na de kunnen de bezoekers het spoor volgen naar verschillende afterparty’s. Het is voor het eerst dat er een officiële afterparty is in de Rotterdamse Schouwburg. Er zijn pop-up acts Hause of ShoQlat, Paradox, dj Lu-Chi’sz, Davy Pieters, Naomi Velissariou en meer en een special uit de voorstelling Father, Father van Lloyd Marengo en Don’t Hit Mama. Daarnaast beeldende kunst van Amanda Harput op de grote Mediawand. Muziek komt van dj’s LES dj*, Edgar en Jeff Solo.

Maar andere uitgaansgelegenheden bieden ook nog een flink programma voor na het spoorzoeken. Zo zijn er onofficiele afterpartys bij Bar, Worm, Hamburg, Bird en Roodkapje.

Bij hamburgerrestaurant Hamburg in de Witte de Withstraat is alweer de derde editie van Nachtburgers. (Museum)nachtburgers volgt het beproefde recept. Vanaf 23.00 gaat al het meubilair eruit en zal een hele rits aan lokale helden draaien. De entree is gratis, er is zelfs geen Museumnacht-button nodig!

Bird ontvangt de bij liefhebbers zeer gewaardeerde Mr Scruff tijdens All Eyes On. De avond begint

Bij Worm zullen ze enkel muziek uit de jaren ’80 draaien.

Roodkapje gaat Buiten Gewoon. De dj’s van dienst zijn onder meer Stun & Rijben,  Mucky (Bekend van  Noiz Boiz), Azarell en Tony Netten en daarnaast speelt de Franse band Moziimo.

Bar besteedt niet alleen aandacht aan de Museumnacht maar ook aan het feit dat het zaterdag 8 maart ook Internationale Vrouwendag is. Tijdens Bad Girls Club zouden enkel dames moeten draaien, zo staan ze ook aangekondigd. Bij Monica Electronica en Richelle Soigni is het zeker. Maar de namen Doris Ross, Phileine Louzolo, Moody Melani, Disco Frederique doen wel heel erg denken aan enkele Rotterdamse mannelijke dj’s!

De Rotterdamse dj O’Henn organiseert ook weer een goed verborgen feestje zoals hij vaker doet tijdens speciale dagen! Victim Victim en Zinkzand gaan optreden. Daarnaast draait O’Henn met Roop en Ted Langenbach!

Daarnaast zal Bahn de gelegenheid te baat nemen om open te gaan. De nieuwe club is van dezelfde uitbater als de onlangs gesloten House Kamer! Vanaf 20.00 is het etablissement te bezoeken aan Baan 48.

Het passe-partout van de Rotterdamse Museumnacht is een button met knipperend lichtje: geldig voor alle locaties én voor gratis Museumnachtvervoer.
Prijs t/m 8 maart: 15 euro. Prijs op zaterdag 8 maart: 17,50 euro.

Voorverkoop via http://www.rotterdamsemuseumnacht.nl/online_verkoop

 

Lees ook:REMF: A tribute to Gabber
Lees ook:Prominente bijrol voor dance tijdens International Filmfestival Rotterdam
Lees ook:Detroit aan de Maas
Lees ook:Perron al drie jaar favoriete halteplaats voor dance in Rotterdam
Lees ook:Osunlade, Motor City Drum Ensemble, Trus’me en Lenzman strijken neer in Bird

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>