Er valt wat te vieren in Rotterdam

Mooie boekingen, talloze initiatieven en zowaar enkele nieuwe festivals! Er kan stilaan worden geconcludeerd dat Rotterdam weer leeft qua dance en nachtleven! Dat is grotendeels ook de verdienste van enkele concepten die al enkele jaren volhouden! De komende periode vieren vier verantwoordelijke organisaties een jubileum! Nino & Frankie gaan hun vijfjarig bestaan vieren. Discoflamingo, Womanopoly en Niko. staan stil bij het feit dat ze al twee jaar feesten organiseren in de Maasstad!

Totally Enormous Extinct Dinosaurs verzorgt een dj-set tijdens de tweede verjaardag van Discoflamingo in Perron op vrijdag 28 maart

Totally Enormous Extinct Dinosaurs verzorgt een dj-set tijdens de tweede verjaardag van Discoflamingo in Perron op vrijdag 28 maart

Discoflamingo is een feestje dat al twee jaar op onregelmatige basis wordt gehouden op de donderdag in Perron. Speciale dagen als Sinterklaas en Valentijnsdag vormen vaak de aanleiding voor de avonden waar er wordt uitgepakt qua decor, aankleding en verdere uitbundige omlijsting! Het zorgt telkens weer voor enthousiast publiek. De muziek wordt vooral verzorgd door lokale talenten maar voor dit jubileum wordt uitgepakt met een grote opkomende naam op vrijdag 28 maart. Naast Floyd en Pop on Acid is namelijk Totally Enormous Extinct Dinosaurs uitgenodigd voor een dj-set!

Nino & Frankie, bekend van concepten als Contra  in Perron en Noah – Floating Festival, viert tot slot op vrijdag 11 april hun vijfjarig bestaan in Arminius. Nino van den Bos (1987) en Frank Dros (1988) vonden elkaar op straat toen ze twaalf waren. Niet veel later bleek dat ze dezelfde muzieksmaak deelden en ze besloten als dj-duo te gaan opereren. In 2009 zijn ze feestjes gaan geven zoals Contact in Catwalk, nu beter bekend als Toffler. Een jaar later ontstond samen met Aziz Yagoub (nu eigenaar Perron) het al iets serieuzere Perron 0. In 2011 begonnen ze met het ondergrondse evenement Contra in Toffler. Tegenwoordig vindt dit plaats in Perron. Ook zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen varende festival Noah – Floating Festival.

Naast het organiseren van eigen feesten zijn de twee ook succesvol als dj. Ze draaiden in binnen- en buitenland in clubs als de Maassilo tijdens Now & Wow Fest in hun thuisstad, de Amsterdamse Chicago Social Club en Studio 80, Amnesia in Milaan en zelfs Shang Hai. Ook deden ze festivals aan als Costa del Soul, Music Republic en Expedition en komende zomer zijn ze op Soenda, Oranjebitter en Boothstock te vinden.

Ze zijn dus al vijf jaar bezig en dat feit wordt dus gevierd op 11 april. Er is nog niet veel bekend gemaakt behalve de naam: Preach. De line-up is geheim maar het tweetal zal zelf aantreden en veel vrienden uit het Rotterdamse nachtleven uitnodigen!

Womanopoly vindt elke derde donderdag van de maand plaats in Bed aan de Coolsingel. Djoevenile is de gastheer van de avond en hij nodigt elke editie dj’s uit die net als hem een liefde en passie voor R&B en slowjams delen. Op donderdag 17 april is de viering van het tweejarig bestaan!

Niko. bezet al twee jaar lang elke donderdag de Blender. Jeff Solo, Rough & Maximoes, Tobias Prins en Jeremaine S, hij is inmiddels in goed overleg uitgestapt, bundelden hun krachten met succes. Uiteraard draaien zij tijdens de tweede verjaardag waarvoor wordt uitgeweken naar Perron. Er worden eveneens internationale grootheden uitgenodigd op zaterdag 19 april!

Lees ook:Perron al drie jaar favoriete halteplaats voor dance in Rotterdam
Lees ook:2 Many Dj’s, Boy George en Audio Bully’s behoren tot het nieuwe Het Vrije Volk in Rotterdam
Lees ook:Breach met Artis in Perron en op Paaspop
Lees ook:Prominente bijrol voor dance tijdens International Filmfestival Rotterdam
Lees ook:Proefdraaien in het nieuwe TivoliVredenburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>