Kool & the Gang en Omar Souleyman op Robin Rotterdam Unlimited

De ene groep stond als legendarische disco-formatie aan de basis van dance. De andere brengt als Syrsiche bruiloftszanger Oosterse geluiden in de dance. Tijdens de aanstaande de tweede editie van Robin Rotterdam Unlimited (overkoepelende naam voor Dunya en Het Zomercarnaval) staan Kool & the Gang en Omar Souleyman op het spectaculaire speciaal boven het Hofplein gebouwde podium! Op 20 juli zijn de acts samen met ook de Rotterdamse hiphopgroep Broederliefde te zien in het centrum van de Maastad.

Kool & the Gang heeft wereldwijd al meer dan 70 miljoen albums verkocht en is nog steeds van grote invloed op de grootste artiesten van vandaag. De samples van de hits van Kool & the Gang worden nog steeds zeer regelmatig gebruikt in de dance. Dankzij nummers als Celebration, Cherish, Jungle Boogie en Summer Madness verdiende de band talloze prijzen. Kool & the Gang toert al 35 jaar onafgebroken over de wereld en neemt ook nog steeds platen op.

Omar Souleyman bracht in zijn thuisland Syrië meer dan vijfhonderd cassettes uit met hyperactieve Syrische folkpop, een verrassende mix van pompende housebeats en keyboard- en elektrische sax-solo’s. Omar Souleyman begon als bruiloftszanger en werd ontdekt door het Amerikaanse underground label Sublime Frequencies. Inmiddels heeft hij met zijn mix van technobeats en traditionele Syrische volksmuziek veel succes, onder meer op Lowlands, Pitch, het Amsterdam Dance Event en onlangs nog Motel Mozaique.

Omar Souleyman staat 20 juli op het Hofplein tijdens Robin Rotterdam Unlimited

Omar Souleyman staat 20 juli op het Hofplein tijdens Robin Rotterdam Unlimited

Dit jaar is voor het eerst ook een dancefestival onderdeel van Robin Rotterdam Unlimited. Op 20 juli vindt Crazy Sexy Cool plaats op het Lloydplein met in ieder geval Gregor Salto, Shermanology, Sidney Samson, Roul and Doors (RnD Musik), The Partysquad en Jay Hardway op het affiche!

Inmiddels is ook bekend dat op 18 juli de beroemde Braziliaan Sergio Mendes op zal treden in de Doelen in het kader van Robin Rotterdam Unlimited! De producer, componist, toetsenist en zanger begon in 1961 zijn loopbaan en hij is vooral bekend van de wereldhit Mas Que Nada. Hij werkte onder meer Justin Timberlake, John Legend en The Black Eyed Peas.

Lees ook:Dance op Motel Mozaique
Lees ook:Shermanology, Gregor Salto en The Partysquad naar Crazy Sexy Cool Festival
Lees ook:Lost & Sound is nieuw festival in Rotterdam
Lees ook:Appelsap met Hudson Mohawke, FS Green en DJ EZ
Lees ook:Filmpje: 2 unlimited – no limit (draaiorgelstyle)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>