Prominente bijrol voor dance tijdens International Filmfestival Rotterdam

Sinds vandaag is het volledige filmprogramma bekend van het aanstaande Internationale Filmfestival Rotterdam dat plaats vindt van 22 januari t/m 2 februari. Er zijn verschillende films en evenementen die liefhebbers van dance aan zullen spreken.

Zo is er de vertoning van Elektro Moskva, een documentaire over de geschiedenis van elektronische muziek in Rusland. Ook Electro Chaabi wordt getoond. Een documentaire over de rol van elektronische protestmuziek tijdens de culturele revolutie in Egypte!

Daarnaast zijn er uiteraard de vermaarde optredens en feesten in de kleine zaal van de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen die worden georganiseerd door het IFFR zelf. De kleine zaal van de Schouwburg is elke avond het decor voor Dance Dance Dance met wisselende dj’s. Meteen op de eerste donderdag van het festival zijn in samenwerking met VPRO 3voor12 drie opkomende namen geprogrammeerd. Sandeman, Trippy Turtle en Pional zullen dan optreden. Tijdens het slotfeest op 1 februari in de Doelen draaien de lokale helden Jeff Solo en Rough & Maximoes!

Perron, Toffler, Bar, Bird en Rotown spelen echter een prominente bijrol tijdens het filmfestival. Traditiegetrouw pakken die locaties namelijk ook flink uit gedurende het festival om de vele bezoekers van het filmfestival afterparty’s te bieden waar men naartoe kan als de kleine zaal sluit! Daarnaast worden er tijdelijke locaties ingericht waar ook afgedanst kan worden. Een overzicht!

Behalve veel films is er ook veel dance te vinden in Rotterdam tijdens het IFFR (foto Bas Czerwinski)

Rotown

Tijdens de laatste dagen van het IFFR organiseert Rotown in samenwerking met EyeTunes drie filmavonden in het aan Rotown grenzende Bar3. Op woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 januari worden er muziekfilms vertoond. De avonden zijn gratis toegankelijk. De films zijn Basically, Johnny Moped op woensdag, Bayou Maharajah: The Tragic Genius of James Booker op donderdag en, zeer interessant voor danceliefhebbers, The Sound Of Belgium op vrijdag! Het is een documentaire over de historie van Belgische dance! Aansluitend draaien dj’s.

Toffler

Bij Toffler zijn vooral Nederlandse hoofdrolspelers gecast.

De Rotterdamse held Joey Daniel (bekend van 300Mph) draait zaterdagnacht 25 januari maar liefst 8 uur  lang.

De Dondernacht van 30 januari is voor Wankelmut, met bijrollen voor Sandeep en Hidde. Soda haalt vrijdag 1 februari Jovonn naar de tunnel. Ook Tenpa, Post en Timeaux treden dan op.

Benny Rodrigues is een filmliefhebber en fanatiek bezoeker van het filmfestival. Hij heeft dus pas op zaterdag 1 februari weer tijd om te draaien. Maar dan gaat hij ook wel meteen vijf uur lang aan de slag tijdens Benny 4 U!

Perron
De avond met 2Manydjs was vorig jaar een van de beste avonden in Perron. Vandaar dat er een vervolg komt tijdens het filmfestival op vrijdag 24 januari. Monica Electronica warmt de zaal op.
Op zaterdag 25 januari haalt Undertone Rodriguez Jr en Boss Axis naar de Schiestraat.
Donderdag 30 januari vangt Stadsopvang filmliefhebbers op met Adana Twins, Monkey Safari en Monte.
Maceo Plex komt vrijdag 31 januari in beeld. Hij draait dan samen met Ben La Desh.
Zaterdag 1 februari wordt een Kutavond want jaren 90-icoon Whigfield (bekend van hits als Saturday Night en Think of You) is geboekt!
Bar, Kriterion en Ani & Haakien
Olff staat voor Off Leash Film Feast. Bar biedt samen met de door studenten gerunde Kriterion Bioscoop en het hostel Ani & Haakien een eigen filmfestival. In het weekend van 23, 24 en 25 januari en het weekend van 30 en 31 januari en 1 februari zijn er verspreid over de locaties onder meer filmvertoningen, goedkope maaltijden en optredens. Elke avond wordt afgesloten met een feest in Bar zoals het Rotterdams Acidfeest op zaterdag 25 januari en Our Little Old House op vrijdag 31 januari.
Bird   
Bird heeft gedurende het festival clubavonden met dj’s als Jazzanova, Lefto en Roger Brouwn.
Klubkat
Daarnaast zijn er tijdens het festival ook enkele tijdelijke clubs in bedrijf zoals bijvoorbeeld Klubkat. Van 23 januari t/m zondag 2 februari (elke dag open van 10.00 tot 01.00) zal er aan het Kruisplein 151-153 een tijdelijke club in bedrijf zijn die zelfs is opgenomen in het officiële programma van het IFFR. Er is aandacht voor jongerencultuur, fotografie, kunst, muziek en uiteraard film. Verschillende Rotterdamse collectieven en dj’s hebben al aangegeven langs te komen. Onder meer Midlight, Pametex, Nino & Frankie, Juxtapose, Malawi, Lustige Lola en Jeff Solo zullen komen draaien in de voormalige shoarmatent!
Tijger Dansclub
De Unie is overgenomen door de uitbaters van La Bru maar tijdens IFFR zal het eerst nog tijdelijk de plek zijn voor de Tijger Eetclub. Nadat dat bekend was geworden waren er al snel enthousiastelingen die plannen voor de nacht hadden. Zodoende verandert de eetclub op 24, 25 en 31 januari en 1 februari vanaf 23.00 in de Tijger Dansclub!
Bahn
De uitbater van Housekamer heeft een nieuwe locatie gevonden aan de Baan nabij de Witte de Withstraat. Gedurende het festival is het daar ruim baan voor Bahn. Vanaf vrijdag 24 januari gaan daar elke avond vanaf middernacht de deuren open. Enkel toegankelijk met een lidmaatschapskaart. Maar wie ook maar een beetje thuis is in het Rotterdamse uitgaansleven kan makkelijk zo’n pas bemachtigen voor de underground social club.
En vergeet ook de feesten in het illustere Hotel Central niet!
De kaartverkoop voor het filmfestival begint vrijdagavond 17 januari om 20.00 via: www.filmfestivalrotterdam.com/nl/tickets-en-info/informatie

Lees ook:Dance op Motel Mozaique
Lees ook:Club Rembrandt is nu ook online!
Lees ook:Er valt wat te vieren in Rotterdam
Lees ook:Perron al drie jaar favoriete halteplaats voor dance in Rotterdam
Lees ook:Massive Attack, Richie Hawtin, The Gaslamp Killer en Todd Terje onder de eerste namen voor Pitch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>