Drijvend dansen

Jarenlang was de Dance Parade de kurk waar het Rotterdamse uitgaansleven voor een flink deel op dreef. Als gevolg van de rellen op het strand van Hoek van Holland bij Sunset Grooves werd het gemeentebeleid stringenter en werd de Dance Parade van de agenda gehaald.

De oorspronkelijke organisatie kreeg twee jaar geleden echter de toestemming om voor het eerst weer een groot dance-evenement te organiseren. Dat werd Boothstock dat dit jaar op 5 augustus plaats heeft in het Zuiderpark!

Op kleinere schaal was er in 2012 ook de eerste editie van Noah, Floating Festival van het alweer vijf jaar actieve duo Nino & Frankie! Op 28 juni is er een nieuwe editie. Het vindt plaats op een groter schip met een groter zonnedek en er zal langer worden gevaren! De line-up is nog niet bekend maar er kunnen via deze link al kaartjes worden aangeschaft!

Inmiddels zijn er nog meer nieuwe festivals bijgekomen zoals Expedition of zullen voor het eerst plaats vinden zoals Lost & Sound, het Crazy Sexy Cool Festival en de herrijzenis van Nightmare in De Kuip! Komende zomer is er ook de eerste editie van DanceFloat op 5 juli. Vanwege de opzet en de midden in de stad gelegen locaties kan dit festival nog wel het meest worden beschouwd als de opvolger van de Dance Parade!

Een nieuwe editie van Noah, Floating Festival vindt plaats op 28 juni

Een nieuwe editie van Noah, Floating Festival vindt plaats op 28 juni

De organisatie van DanceFloat spreekt van een uniek evenement dat nog nooit eerder in Nederland heeft plaatsgevonden waarbij de haven van Rotterdam wordt gebruikt met de indrukwekkende skyline als decor. Op diverse schepen (DanceFloat Offshore), alsmede op de locaties aan de oever van de Maas (DanceFloat Onshore), zal een brede waaier aan stijlen uit de dance scene vertegenwoordigd zijn.

DanceFloat Onshore bestaat uit enkele plekken bij bijvoorbeeld de Parkkade, het Leuvehoofd en het terrein bij de historische SS Rotterdam op Katendrecht die worden ingericht als festivalterrein. Op die plekken kunnen 5.000 bezoekers terecht en elk terrein heeft een eigen muziekstijl zoals house, eclectic, techno en hardstyle.

DanceFloat Offshore bestaat uit vier schepen, met elk een capaciteit van 1.000 tot 1.500 bezoekers, op de Rotterdamse Maas. Ook hier vertegenwoordigt ieder schip een andere stijl binnen de dance en is volledig uitgerust met volwaardige dance podia, uitgebreide horecavoorzieningen en meer.

Af en toe zal zo’n schip uiteraard langsvaren bij een terrein op de kade. Als er een overeenkomst is wat betreft de muziekstijl zal het schip even voor anker gaan en zullen de klanken van de dj op het schip ook op de kade te horen zijn!

In samenwerking met diverse gevestigde organisaties zoals Club Vie en Broodrooster Feest wordt de programmering samengesteld. De line-up volgt nog. Al kan na enig speurwerk voorzichtig worden geconcludeerd dat de Rotterdamse dj’s Superior, Mixturess, Diamondspin, geboren Rotterdammer Duane Franklin en MC Akash zijn uitgenodigd. Allen zijn namelijk bij MCO Management & Bookings Agency aangesloten en de agenda van de artiesten is in te zien. Op 5 juli staat er: DanceFloat (to be confirmed). De vier dj’s en mc opereren allen vooral binnen de urban, hiphop en eclectic!

Lees ook:Chuckie, The Partysquad, Michel de Hey en Benny Rodrigues toegevoegd aan line-up DanceFloat
Lees ook:Afterparty Dance Parade geschrapt
Lees ook:2 Many Dj’s, Boy George en Audio Bully’s behoren tot het nieuwe Het Vrije Volk in Rotterdam
Lees ook:Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade
Lees ook:Sander Kleinenberg, Apster en Bart B More maken programma Sky City compleet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>