Dikke ruzie om organisatierecht Loveparade

Wilde twee jaar geleden nog niemand zijn handen (en portemonnee) branden aan de Loveparade, vandaag de dag vechten ze elkaar in Berlijn de tent uit om het organisatierecht op een technoparade te krijgen.

Twee partijen zijn in de running om de succesvolle editie van 2006 een waardige opvolger te geven. Aan de ene kant staat rijke stinkerd Rainer Schaller, die afgelopen jaar brak met de Loveparade-bedenker Dr Motte en een succesvolle editie met 500.000 man neerzette. Aan de andere kant de jongens van de B-Parade (een alternatieve parade), die als eerste aangaven een parade te willen houden. Eén ding is zeker: de gemeente gaat maar één parade toestaan. Wat nu te doen?

Daar breekt de Berlijnse gemeenteraad momenteel haar hoofd over. Het liefst zag ze een samenwerking tussen beide partijen, maar dat is wat Schaller en de B-Parade betreft ‘nicht in Frage' Die oorlog gaat dus nog een tijdje doorwoeden. B-Parade heeft al gezegd naar de rechter te stappen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk ook:
- De documentaire: Berlijnse housescene anno 1993
- Interview met Dr Motte uit 2006

Lees ook:‘Chinezen willen ook Loveparade’
Lees ook:De straten van Berlijn blijven leeg deze zomer
Lees ook:Fiasco! Loveparade 2009 afgelast
Lees ook:Berlijn moet het doen met de Fuckparade
Lees ook:Afterparty Dance Parade geschrapt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>