North Sea Jazz biedt ook Jameszoo, Dorian Concept en Git Hyper

North Sea Jazz ontvangt weer grote namen als Outkast, Bootsy Collins, Mavis Staples, Chic met Nile Rodgers, Pharrell Williams, Robin Thicke, Stevie Wonder, Eric Vloeimans, Kelis en Sheila E. met als gast Candy Dulfer. Maar veel namen uit de dance en andere elektronische muziek zijn vanzelfsprekend geïnspireerd door jazz. Vandaar dat er ook acts zijn geboekt die ook bekend zijn uit de dance-scene zoals Sohn, Darkside, Electro Deluxe en Gilles Peterson.

Gilles Peterson, de Britse muziekconnaisseur, biedt een dj-set die is gebaseerd op zijn nieuwe album dat in mei uitkomt: Sonzeira – Brasil Bam Bam Bam. Zijn passie voor Braziliaanse muziek klinkt duidelijk door in dat album.

Daarnaast zijn ook enkele nationale dj’s geboekt zoals dj Maestro en Naald & Kraak en ook de lokale helden Thelonious (bekend van vele feesten in Bird) en Git Hyper gaan in hun thuisstad Rotterdam in Ahoy draaien. Git Hyper is de artiestennaam van Rotterdammer Erwin Zimmerman. Hij is mede-eigenaar van de Rotterdamse gespecialiseerde platenzaak Demonfuzz en hij is alweer meer dan twintig jaar actief als dj bij onder meer Duvelduvel, Raymann is Laat, Loosefit, S.F.E.Q. en Caro Emerald.

Op zondag is er een speciaal programma-onderdeel onder titel met Bits, Bytes and Jazz. Producers halen beats en soundscapes uit een laptop die verder worden ingekleurd door gitarist, pianist of zanger. Nicolaas Jaar presenteert dan samen met gitarist Dave Harrington het al genoemde Darkside. De Nederlandse producer Jameszoo werkt samen met Oostenrijker Dorian Concept en zangeres Neneh Cherry is terug in combinatie met producersduo RocketNumberNine.

 

De Rotterdamse dj Git Hyper is zaterdag 12 juli te gast bij North Sea Jazz te Ahoy (foto Tim Keen)

De Rotterdamse dj Git Hyper is zaterdag 12 juli te gast bij North Sea Jazz te Ahoy (foto Tim Keen)

Kaarten zijn nog verkrijgbaar via deze link. Bij Bird zijn er tijdens het North Sea Jazz op 11 en 12 juli afterparty’s met als titel Boogie Ball. Voor de nachtelijke feesten worden artiesten van het festival uitgenodigd om dj-sets te komen verzorgen. In voorgaande jaren klommen onder meer Janelle Monáe, Seun Kuti, Marcus Miller, Robert Glasper, Macy Gray, Roy Hargrove, Questlove, Cody Chesnutt, Anthony Hamilton, Pete Rock, Roy Ayers, Thundercat en Esperanza Spalding al achter de draaitafels.

Lees ook:Outkast, Pharrell Williams en Darkside naar North Sea Jazz
Lees ook:Osunlade, Motor City Drum Ensemble, Trus’me en Lenzman strijken neer in Bird
Lees ook:Chuckie, The Partysquad, Michel de Hey en Benny Rodrigues toegevoegd aan line-up DanceFloat
Lees ook:Dimensions Festival geeft voorproefjes in Utrecht en Rotterdam
Lees ook:Jameszoo naar Sónar, Clone naast Sónar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>