Dimensions Festival geeft voorproefjes in Utrecht en Rotterdam

Tegenwoordig reizen liefhebbers van dance net zo makkelijk naar andere landen om daar festivals mee te maken. De Engelse organisatie van het Dimensions Festival heeft een unieke manier gevonden om dat internationale publiek bekend te maken met het evenement in Kroatie. In aanloop naar de derde editie van het festival dat eind augustus plaats heeft in het oude verlaten Fort Punta Christo te Pula worden er 57 feesten in 53 wereldsteden georganiseerd. Ook Nederland wordt aangedaan!

De Haagse drum 'n bass-dj Lenzman staat op het Dimensions Festival

Op 23 mei is eerst Bird te Rotterdam het decor voor een zogenoemde Dimensions Festival Launch Party. Op 31 mei is TivoliVredenburg in Utrecht de uitverkoren locatie! De programmeringen voor de beide Nederlandse opwarmers zijn nog niet bekend!

De line-up voor het eigenlijke festival is grotendeels al wel vrijgegeven en is vrij imposant. Onder de geboekte namen zijn grote namen uit de techno, dubstep, dance, electronica en vele aanverwante genres! Het kan qua aanbod worden vergeleken met Pitch in Amsterdam.

Onder de inmiddels al tientallen geboekte namen zijn Gilles Peterson, Move D, Nina Kraviz, Theo Parrish, Metro Area, Roy Ayers, Caribou, Omar, Goldie, Underground Resistance, Moodymann, Mala, Ebo Taylor, John Wizards, Om Unit, Juan Atkins, Darkside, Ben UFO, Floating Points, Karizma, Kode 9 en Italojohnson.

Nederland wordt voorlopig vertegenwoordigd door twee Haagse dj’s Lenzman en dj TLR. Lenzman (Teije van Vliet) is een drum ‘n bass-dj en is aangesloten bij het vermaarde Metalheadz!

TLR (Jeroen van der Star) is de oprichter en baas van het illustere Haagse Crème Organization! Toevallig is hij al enigszins bekend in de Kroatische dance-scene. Hij heeft onlangs een platenzaak geopend in de Kroatische hoofdstad Zagreb met de naam Pitch!

De Haagse dj TLR is uitgenodigd op te treden tijdens het Dimensions Festival

 

Lees ook:Osunlade, Motor City Drum Ensemble, Trus’me en Lenzman strijken neer in Bird
Lees ook:Eerste namen Sonar-festival bekend
Lees ook:Sky City Festival is het nieuwe Amsterdamse dance-evenement van Mojo
Lees ook:Dance te boek gesteld
Lees ook:Soenda Festival maakt programma bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>