Osunlade, Motor City Drum Ensemble, Trus’me en Lenzman strijken neer in Bird

Op 23 mei is het Rotterdamse Bird het decor voor een zogenaamde officiële Dimensions Festival Launch Party. Het Kroatische Dimensions Festival is in korte tijd verworden tot een toonaangevend festijn voor elektronische muziek. Dit jaar zijn onder meer Moodymann, Gilles Peterson, Move D, Nina Kraviz, Theo Parrish, Metro Area, Roy Ayers, Caribou, Omar, Goldie, Underground Resistance, Mala, Ebo Taylor, John Wizards, Om Unit, Juan Atkins, Darkside, Ben UFO, Floating Points, Karizma, Kode 9 en Italojohnson en de Nederlanders Lenzman en DJ TLR geboekt.

Om Dimensions nog meer onder de aandacht te brengen is het de samenwerking aangegaan met clubs in verschillende steden. In Rotterdam is Bird uitverkoren. Bird is zulke samenwerkingen wel gewend want het is bijvoorbeeld ook gekoppeld aan North Sea Jazz voor afterparty’s. Op de Dimensions Festival Launch Party zullen house pionier Jeremy Paris Underground en Trus’me aantreden. Het Rotterdamse talent D-Ribeiro is ook uitgenodigd.

Bird zal de komende periode nog meer bezoek krijgen van bekende internationale (dance)acts als Quantic (11 mei), Cody Chestnutt (12 mei), Andrew Ashong (14 mei), Osunlade en Seven Davis Jr (16 mei), Manoo en Rocco (30 mei), Lenzman (13 juni) en Motor City Drum Ensemble (20 juni).

 

Osunlade, geportretteerd door de Rotterdamse fotograaf Jos Kottmann.

Osunlade, geportretteerd door de Rotterdamse fotograaf Jos Kottmann.

Bird is ook gastheer van een van de podia op Expeditions. Kaytranada, Omar S, Fred P, Marcellus Pittman, Jeff Solo, Interstellar Funk en Chezz landen 28 juni namens Bird in het Bergse Bos.

Het maandelijkse in Bird gehouden feest Yardbird (volgende editie is de viering van het tweejarig bestaan op 24 mei met Elias Mazian en vaste dj Chezz) is partner tijdens het Ohm Festival. Zij leveren dan Elias Mazian, Jeff Solo, D-Ribeiro, Moody Mehran, Melon, Tenzers en Freek Trenning. De organisatie van Yardbird is ook verantwoordelijk voor het nieuwe The Love Inn in het Rotterdamse Hilton op zaterdag 17 mei. Daar draaien Jeff Solo, Moody Mehran, het Utrechtse Shmlss en Chezz! Bovendien is C02RO gevraagd om de zaal te voorzien van uitgelichte sculpturen.

Op 31 mei is TivoliVredenburg in Utrecht tweede Nederlandse halteplaats voor Dimensions met Boddika, Makam, Samuel Deep, U Know & The Drill.

Lees ook:Makam, Oliver Schories en Gabriel Ananda naar Ohm Festival
Lees ook:Dimensions Festival geeft voorproefjes in Utrecht en Rotterdam
Lees ook:Rotterdamse Hotels ontvangen steeds vaker uitgaanspubliek
Lees ook:Carl Craig, John Talabot, Metro Area, Serge en Gerd op expeditie naar Expedition
Lees ook:Serious Request-veiling met dance-aanbiedingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>