Jameszoo naar Sónar, Clone naast Sónar

Op 12, 13 en 14 juni wordt alweer voor de 21e maal Sónar gehouden in Barcelona. Dit gigantische festival is inmiddels zeer vermaard omdat de voorlopers binnen de elektronische muziek daar een plek onder de Spaanse zon krijgen. Het stadsfestival vindt plaats op twee locaties. Een plek voor overdag (Sónar by Day) in het stadscentrum en één plek voor Sónar by Night in een buitenwijk. De verwachting is dat een half miljoen mensen de Catalaanse hoofdstad bezoeken tijdens Sónar om optredens mee te maken van grote artiesten als Richie Hawtin, Buraka Som Sistema, Chic, Todd Terje, Moderat, Ryan Hemsworth, Hucci, Woodkid en Loco Dice.

Tijdens eerdere edities zijn af en toe Nederlandse artiesten uitgenodigd zoals Pete Philly & Perquisite, Aardvarck, C-Mon & Kypski, Antal, I.N.T., MC Melodee, KC The Funkaholic, Speedy J en Martyn. Maar de laatste jaren ontbreken de Hollanders zoals ook de plaatselijke voetbalvereniging het met steeds minder landgenoten doet.

Dit jaar is echter de opkomende Jameszoo uitgenodigd. Mitchel van Dinther uit Den Bosch draait onder zijn artiestennaam inmiddels al weer even mee als dj en hij produceert daarnaast ook nog muziek. Hij heeft inmiddels samengewerkt met internationale grootheden zoals Dorian Concept, Jazzanova, Ty en Exile. Hij opereert vooral op de scheidslijn van elektronische muziek, hiphop, jazz en soul en zijn aanwezigheid op North Sea Jazz in juli is vandaar dan ook logisch!

Vanzelfsprekend zijn er ook tal van omlijstende activiteiten en festijnen buiten het officiële programma om onder de noemer Off Sónar. Zo zal het Rotterdamse platenlabel Clone zich op 11 juni presenteren tijdens een clubavond vol electro, house en techno. De Clone Label Night  is dus geen onderdeel van het reguliere programma. Platenbaas Serge draait samen met de Rotterdamse oudgediende Gerd en Jovonn in Moog.

Jameszoo is vrijdag 13 juni te bewonderen in Barcelona tijdens Sónar!

Jameszoo is vrijdag 13 juni te bewonderen in Barcelona tijdens Sónar!

Het Rotterdamse platenmaatschappij met het karakteristieke en vaak uitgedragen logo is trouwens gewild. Serge is eerder zaterdag 24 mei bijvoorbeeld de publiekstrekker tijdens de slotavond van Deaf 2014 (Dutch Electronic Art Festival samen. Het is een biënnale op het gebied van technologie, kunst, wetenschap en maatschappij. De eerste editie was in 1994 en kwam voort uit een programma van V2_ Institute for the Unstable Media. In 2014 beleeft de biënnale de tiende editie en vindt dat plaats in het onderkomen van de nieuwe hoofdpartner Het Nieuwe Instituut. Tijdens de afsluiter van het festival wordt een internationaal nachtprogramma met installaties en performances en elektronische muziek van Serge en andere deels aan Clone gelieerde artiesten als Orque Electronique, Mr Pauli, Optical Machines en Seutek geboden.

Serge zal met Clone na Sónar op 28 juni dan ook weer in Rotterdam present zijn op Expedition. Het Rotterdamse label presenteert zich op verzoek van Boiler Room op een speciaal podium. Wederom zullen Serge en Gerd maar ook Legowelt, I-F en Alden Tyrell Clone vertegenwoordigen.

Serge en Gerd zijn bovendien ook nog nieuwe residents bij Perron. Zij zullen dan ook draaien tijdens de viering van het driejarig bestaan van het Rotterdamse cultuurpodium morgenavond. Het feest is vanwege de overweldigende belangstelling verplaatst van het eigen onderkomen naar de Maassilo!

Lees ook:Carl Craig, John Talabot, Metro Area, Serge en Gerd op expeditie naar Expedition
Lees ook:Rush Hour verzorgt eigen avond in vermaarde Berlijnse Panoramabar
Lees ook:Nina Kraviz en Kink naast Henrik Schwarz in het Kralingse Bos
Lees ook:Dance om uit te dragen!
Lees ook:Osunlade, Motor City Drum Ensemble, Trus’me en Lenzman strijken neer in Bird

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>