Provincieweek: Podium, Hardenberg

Fans van het ‘Hufters’ concept dat inmiddels ook de Off_Corso heeft aangedaan kennen ongetwijfeld ook het ‘Podium’. Deze provinciale locatie in Hardenberg staat bekend vanwege zijn maandelijkse ‘Hufters’ feesten, party’s waar de grootste Nederlandse househelden al op aanwezig zijn geweest. Verder is er elke zaterdag wel een ander themafeest. Het lijkt een beetje het broertje van Harders Plaza

Want heeft Harders Plaza de mega irritante reclame op SLAM FM! voordat de klok een uur opschuift. Het Podium in Hardenberg heeft elke zaterdagavond een ‘Slamming’ party. Powered by SLAM FM! dus! Verwacht bij deze tent dan ook geen goede techno of minimal sound, maar de standaard hitjes en bliepjeshouse.

Maar dat doet niets af aan de locatie zelf. De locatie bestaat uit maar liefst zes zalen, waaronder een ‘nicotinehok’, een lounge, een eetcorner, twee cafés en twee grote zalen. De club is nog niet zolang geleden verbouwd, sindsdien ligt de focus voornamelijk op house in plaats van hardstyle.

Voor een ‘Hufters’ feest zou ik zeker nog de tent bezoeken. De dj’s die daar optreden zijn vaak namelijk niet de minsten, netjes voor een club die nogal afgelegen ligt. Hardenberg ligt namelijk tegen de Duitse grens aan, onder Emmen. Voor de mensen die er toch niet gaan komen, check ff het filmpje…

Lees ook:Provincieweek: Skopje, Beilen
Lees ook:Provincieweek: Takens, Balkbrug
Lees ook:Utrecht week: de Nachtburgemeester
Lees ook:De locatie: Harders Plaza
Lees ook:Nachttempelweek: Flexbar te Amsterdam

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Provincieweek: Podium, Hardenberg

  1. jan uit balkbrug

    oops; Podium in hardenberg staat ook bekend om de problemen die het nu al jaren veroorzaakt: uit het jaarverslag van de politie hardenberg van vorig jaar het volgende:
    Uitgaansgeweld in Balkbrug en Hardenberg
    In Balkbrug is het aantal geweldsincidenten rond uitgaansgelegenheden toegenomen. De discotheek in Balkbrug krijgt het steeds drukker. Met name oudere jeugd uit Salland (Wijhe, Olst e.o.) gaat hier naartoe vanwege de sluiting van de discotheek in Raalte. Ook Duitse bezoekers komen naar deze discotheek i.v.m het rookverbod in hun eigen land. Geweldplegers wordt de toegang tot de discotheek ontzegd. Deze zoeken echter vervolgens een andere uitgaansgelegenheid, waardoor het probleem zich verplaatst. De bezoekers drinken erg veel alcohol. Tijdens de Teenageparty in de betreffende discotheek op vrijdag gaan de jongeren eerst ‘indrinken’. Dit gebeurt veelal in het dorp en op parkeerplaatsen. In Hardenberg-Centrum bevindt zich bij een discotheek ook een hotspot als het gaat om uitgaansgeweld. Er komt echter een ander soort publiek door het verbod op alcohol bij binnenkomst en doordat er een ander soort muziek gedraaid wordt (R&B). Bezoekers komen uit Zwolle, Deventer en Raalte en omgeving. Veel bezoekers hebben ‘een kort lontje’.
    Ik raad Bas toch echt aan om in de provincieweek eens in de provincie (balkbrug en hardenberg) te gaan kijken oor er een stukje over te schrijven.

      /   Reply  / 
  2. bezorgde moeder

    Mijn zoon van 11 wil met een vriend naar het podium in balkbrug op zaterdagavond.
    de avond van 11 tot 16 jarige.
    Ik ben er dat zeg ik eerlijk niet erg blij mee, maar wil hem ook wel eens de sfeer van uitgaan laten proeven.
    wie kan mij raad geven?
    is het verantwoord?

    een bezorgde moeder

      /   Reply  / 
  3. Claire van der Hall

    Het is een kinder-avond? Vertrouwt u uw kind goed genoeg om op een avond te gaan stappen met leeftijdsgenoten en wat ouder? Als het gevoel diep van binnen nee zegt, zeg dat dan hardop. Misschien kunt uw zoon eht prima aan. Ik ben geen moeder, maar mijn gevoel van binnen zegt dat een kind van 11 niet in een kroeg of disco thuishoort.

      /   Reply  / 
  4. bezorgde moeder

    Dat ik dit berichtje plaatste is puur om info in te winnen over hoe het er aan toe gaat op een kinderavond.
    En wij komen zelf uit de regio rotterdam en wonen hier pas kort dus ik ken het reilen en zeilen van het podium niet.

      /   Reply  / 
  5. Claire van der Hall

    Afgaande van de doelgroep van deze site zul je hier niet achterhalen wat er gebeurt op een kinderfeest

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>