Interview: DJ Collide

Natuurlijk schrijf ik bijna altijd over de grotere DJ’s, maar het is ook interessant om eens te praten met een DJ zonder privéjet. Logisch dat hij die nog niet heeft, want DJ Collide is pas 18 jaar! Niet dat zijn leeftijd veel uitmaakt. Remco Peggeman, zijn echte naam, zet wekelijks de lokale discotheken op z’n kop. Al hoopt hij over een tijdje toch echt op de grotere festivals te mogen draaien. Ik stelde een paar vragen aan Collide, en hij maakte een moddervette mixtape voor Dance.blog! (klik op ‘lees verder’ voor het interview)

Hoe ben je op de naam ‘DJ Collide’ gekomen?
”Ik heette eerste DJ Remco, maar daar waren er al erg veel van en ik vond het niet erg professioneel overkomen, dus vroeg ik op Twitter aan m’n followers wat nou een betere DJ-naam zou zijn. Al vrij snel kwamen er mensen die me er op wezen dat ik 2 stijlen die vrij tegenover elkaar staan vaak probeer te mixen (toen vooral hardstyle en house, tegenwoordige de hardere house en progressive/techy-house). Aangezien dat engels is voor met kracht samenkomen vond ik het wel een goed idee! Dus vandaar Collide!”

Waar draai je het liefst mee, CD’s of via de PC?
”Als ik uit die 2 moet kiezen zijn het CD’s. Ik ben begonnen met Traktor op m’n laptopje en dat samen met een MIDI-Controller (een Numark OmniControl), maar nadat dat 2 keer op een avond gecrashed was ben ik overgestapt op Pioneer! En dan het liefts met USB-sticks die ik in Reckordbox heb volgeladen met muziek.”

Welke bekende DJ is jouw grote voorbeeld?
”Op het moment is dat toch wel Hardwell denk ik!”

Beschrijf je stijl tijdens het draaien eens?
”Ik ben erg van het mixen tussen de verschillende subgenres binnen house, maar dan vooral de hardere, wat electro-achtige, kant. Als ik lekker in m’n flow zit hou ik er van om platen snel te mixen en dat af te wisselen met af en toe een break uit een progressive track.”

Kunnen we in de toekomst eigen tracks van jou verwachten?
”Nou ik ben eerlijk gezegd al bezig met produceren! Als je op m’n youtube-kanaal kijkt of op m’n soundcloud zie je dat ik al enkele remixes en originele tracks heb ge-upload. Ik probeer m’n produceer-skills steeds meer te verbeteren en ben op het moment met nog 2 tracks bezig die ik bijna af zijn!”

Like z’n Facebook pagina!

Lees ook:Nieuw: Collide – Bright Vectors
Lees ook:Tranceweek: Progressive trance
Lees ook:Recensie: Chris Fortier – As long as the moment exists ****
Lees ook:Pechvogel van het jaar: Dj Rylan
Lees ook:Great Britain week: the Chemical Brothers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>