Tranceweek: Progressive trance

Het is alweer week 46 van 2008 en met nog 6 weken komt het einde er met rasse schreden aan. Bij het begin van een nieuwe week hoort ook een frisse nieuwe thema week. Met het succes van Armin, Tiesto, Paul van Dyk en vele andere over de wereld, is trance nog verre van dood. Sterker nog, het leeft als nooit tevoren. Nou kent trance een hele hoop substijlen. Dance.Blog zet ze deze week allemaal voor je op een rijtje. We trappen af met progressive trance.

Progressive trance, ook wel progressive, wordt gekenmerkt door een lage BPM (Beats per minute). Omdat het scheidtlijntje tussen progressive house en trance zo dun is, neem ik ze allebei mee.

Progressive is te vinden tussen techno en trance in. Daarnaast heeft het ook invloeden van minimal, house, deep house en tech-house. De lage bpm zorgt ervoor dat de muziek als hypnotiserend wordt ervaren. Anders dan bij progressive house, waar de muziek industrieël klinkt, wordt progressive trance juist gekenmerkt door euforische melodieën die vaak zweverig of dromerig overkomen. Bij de house variant klinkt het juist erg industrieël en is er vaak een zware mannenstem te horen die enkele woorden of zinnen steeds herhaalt.

Artiesten die bekend van progressive trance zijn, zijn onderandere:

- DJ Sasha
- DJ Floattank
- Marcus Schossow

Artiesten die bekend staan van hun progressive house sets zijn:

- Sander Kleinenberg
- John Digweed
- Gabriel en Dresden

En nog een schoolvoorbeeld van progressive trance:

En een video van de "Godfather of Progressive House":

 

Lees ook:[Chart] Beatport top 10 week 46
Lees ook:[Chart] Beatport top 10 week 49
Lees ook:[Chart] Beatport top 10 week 48
Lees ook:[Chart] Beatport top 10 week 45
Lees ook:Tranceweek: Vocal Trance

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>