Recensie: Chris Fortier – As long as the moment exists ****

Het debuutalbum van Chris Fortier heeft een erg gevarieerde plaat opgeleverd.

De sfeer gaat van unheimisch tot euforisch, de stijlen van progressive naar ambient tot electro.


Genre:
progressive, electro

Bijzonderheden: Chris Fortier kennen we als eigenaar van het progressive-label Fade Records. Het aantal remixen (bijvoorbeeld ‘Silence’ van Delerium) en producties die achter zijn naam staan, is aanzienlijk. Toch is dit pas zijn eerste soloalbum. En dat niet eens van zijn eigen label, maar het Australische EQ Recordings.

De plaat is een sterke, sfeervolle laagjestaart geworden van allerlei genres. Rustige ambient (of is dat een pleonasme) zoals opener ‘Sunday is a Travel Day’, en afsluiter en titeltrack ‘As Long As The Moment Exists’. Er is ruimte voor acid bij ‘Under Your Nose’ en ‘Fantastic Diversion’, electro in ‘Don’t Hide What You Believe’ en ‘B Dub’ en smerige house in ‘Deviated Septum’. Fortier toont zich ook een liefhebber van klassiekers door zijn geslaagde hommage aan Octave One’s ‘Believe’, die prima past bij de rest van het album. De term instant klassieker is misschien wat overdreven, maar het debuutalbum van Chris Fortier zal niet snel vervelen.

Hoogtepunt: het prachtig uitgewerkte ‘Deep Throbmostess’.

Dieptepunt: geen. Luisteren naar deze cd heeft een boeiende reis opgeleverd.

Aanrader, twijfelgeval of bagger? Aanrader! Nu hopen dat album nummer twee niet zo lang op zich laat wachten.

Oordeel zelf: luisteren naar As long as the moment exists

Luister ook eens naar: Gus Gus – Forever

Check ook djscene!

Chris Fortier

Lees ook:Recensie: Roland Klinkenberg – Mexico can wait ****
Lees ook:Recensie: Gus Gus – Forever ***
Lees ook:Recensie: 5 years Electronation mixed by Mason **
Lees ook:Franse helden: Vitalic
Lees ook:Top 500: Chicane – Offshore

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>