Great Britain week: the Chemical Brothers

Terwijl ik bezig ben met het opzoeken van interessante artiesten voor de Great Britainweek valt het op hoeveel het er wel niet zijn. Een legio aan interessante dj's en dance-acts schieten voorbij. Eentje die ik absoluut niet kon laten liggen waren natuurlijk de Chemische Broertjes. Wat een legendarische artiesten met ongeloofelijke mega hits zijn dit. De plaats 90 van de DJ MAG top 100, vandaag in de Great Britain week…

De band vindt zijn oorsprong in de late jaren '80. Tom Rowlands en Ed Simons ontmoeten elkaar in 1989 op de universiteit van Manchester. Ze vormen samen een bandje Dust Brothers. Al snel zijn ze erg populair door hun progressieve manier van house platen mixen, platen die ze samen met hiphopbreaks mixen.

In 1995, als ze kleine hitjes hebben gescoort, moeten ze hun naam veranderen. De naam Dust Brothers is ontstaan door een eerbetoon aan het legendarische productieduo the "Dust Brothers". Nadat ook de suggestie Dustin Brothers UK wordt afgewezen kiezen de jongens ervoor om onder de naam: Chemical Brothers door te gaan.

De grootste hits van de Chemical Brothers zijn natuurlijk Galvanize (zie clip hieronder), maar ook  "Hey Boy Hey Girl" en de recente hit "the Salmon Dance". Live zijn de jongens, zoals alle andere Britse acts, een absolute aanrader om te zien!

Galvanize:

Live:

 

Lees ook:The Chemical Brothers naar Nederland
Lees ook:Lily Allen krijgt een Chemical Brothertje
Lees ook:Great Britain week: Audio Bullys
Lees ook:The Chemical Brother-helft wordt geen vader en is weer vrijgezel
Lees ook:Top 500: Chemical Brothers – Block Rockin’ Beats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>