Essense festival begint vorm te krijgen

We hebben er niet eens zo lang op hoeven wachten, want een paar dagen geleden werd de line-up van Essence bekend gemaakt. Was ik een paar weken terug nog totaal verrast vanwege het ontstaan van de eerste editie, na de bekendmaking van de programmering ben ik dat nog meer! Er staan namelijk internationale namen op je te wachten, die je niet zo snel meer in Nederland te zien krijgt…

Toen bekend werd dat de organisatie van het feest in handen van Alda lag, was het voor mij al duidelijk dat ik me over de line-up geen zorgen hoefde te maken. Met feesten als Armada night, Armin Only, Beachfreaks en A State of Trance heeft de organisator zich binnen een jaar volledig op de kaart weten te zetten.

Bij een groot event als in de jaarbeurs (5 zalen!) horen natuurlijk ook een aantal behoorlijke namen. En Alda heeft pakt niet met de minste namen uit! We hadden Armin van Buuren natuurlijk al een beetje verwacht, en die maakt dan ook zijn opwachting op het feest als dé headliner.

Maar ook ATB , Ben Sims , Chris Lake , Dubfire (Deep Dish) , Etienne De Crecy – (live) , Felix Kröcher , HouseQuake (Roog & Erick E) , Joris Voorn , Kurd Maverick , Markus Schulz , Monika Kruse , Rank 1 – (live) , Richard Durand , Sunnery James & Ryan Marciano en Wally Lopez zullen op het feest aanwezig zijn.

Met de bekendmaking van Dubfire, Housequake, Markus Schulz en Rank 1 ben ik erg tevreden. Artiesten die vanaf het begin tot het eind een set op en afkunnen bouwen, die niet zovaak in Nederland te zien zijn en die heel hoog op m'n verlanglijstje staan.

Maar toch reizen er nog enkele vragen, is dit de hele line-up? Met 'maar' 16 namen, verdeelt over 5 zalen kom je op de volgende rekensom:

5 zalen x 9 uur = 45 uur / 16 artiesten = +/- 2,5 uur per set. Ik denk niet dat het de bedoeling is om 2,5 uur per set voot artiesten uit te trekken. Als dat wel zo het geval is, dan is Alda erg vooruitstrevend bezig, er is bijna geen feest meer waar setjes van deze lengte voorkomen.

Lees ook:Feestweek: Essence 2008
Lees ook:Wat gaat er in de Jaarbeurs gebeuren?
Lees ook:Line-up Latin Village is niet mis!
Lees ook:ADE week: Armada Night
Lees ook:Dirty Dutch: De line-up!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>