Dutch Dance en Mary Go Wild genomineerd voor Pop Media Prijs 2013

Vorig jaar was het 25 jaar geleden dat er house klonk in Nederland. Zoals eerder vermeld waren  er ter gelegenheid van dat heuglijke feit drie uitgaves. Twee boekwerkenen: Dutch Dance en Mary Go Wild, 25 jaar dance in Nederland zijn nu genomineerd voor de prestigieuze Pop Media Prijs. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens Eurosonic Noorderslag.

De Pop Media Prijs heeft als doel de stimulering van de Nederlandse popjournalistiek in de breedste zin van het woord. De prijs wordt uitgereikt aan kandidaten, initiatieven of projecten die vanuit alle geledingen van de media (pers, boeken, radio, tv, online media, documentaires, film en fotografie) kunnen komen. Het moet in alle gevallen gaan om publicaties met als onderwerp popmuziek.

Na de publicatie van de longlist en een publieke stemronde heeft een onafhankelijke jury drie genomineerden benoemd. Deze jury bestaat dit jaar uit voorzitter Tom ter Bogt, Wijnand Honig, zangeres Charlie Dée en journalist Saul van Stapele (de winnaar Pop Media Prijs 2012).

Zij nomineerden dus om precies te zijn: Het boekproject Mary Go Wild: 25 jaar Dance in Nederland onder redactie van Arne van Terphoven, Gert van Veen en Maslow en daarnaast Mark van Bergen, auteur Dutch Dance, Xander uitgevers. De derde genomineerde is het Hiphop-platform 101 Barz.

Mary Go Wild geeft een overzicht van 25 jaar dance in Nederland

De winnaar wordt zaterdagmiddag 18 januari bekend gemaakt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-, dat door de Hogeschool Inholland beschikbaar is gesteld.

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, VPRO 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton en DWDD Recordings.

 

 

Lees ook:Mary Go Wild en Dutch Dance winnen Pop Media Prijs 2013
Lees ook:Dance te boek gesteld
Lees ook:Grote Prijs van Nederland, talentvolle dance-producers gezocht!
Lees ook:Stemmen op de Grote Prijs van Nederland
Lees ook:De Sluwe Vos, Mary Go Wild en Sofia Valentine winnen Gouden Kabouter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>