Veel dance op Eurosonic Noorderslag

Het is weer de tijd van de Nieuwjaarborrels. Voor de Nederlandse en sinds enkele jaren ook de Europese muziekmarkt is het Eurosonic Noorderslag-festival in Groningen vanaf 15 januari de traditionele plek om elkander te treffen en te proosten op het nieuwe jaar. Al wordt er middels prijsuitreikingen ook nog een beetje terug gekeken. Aangezien dance een steeds grotere rol binnen vooral de Nederlandse muziek speelt zijn er ook veel afgevaardigden uit de elektronische hoek.

Vorig jaar trad Sam a la Bamalot op tijdens Eurosonic Noorderslag, foto Sander Baks

Vorig jaar trad Sam a la Bamalot op tijdens Eurosonic Noorderslag, foto Sander Baks


Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek. Het evenement presenteert een festival vol optredens van meer dan 300 artiesten op tientallen locaties en daarnaast een conferentie met panels, interviews, workshops en vergaderingen.

Onder de deelnemende artiesten zijn dit jaar bekende namen uit de dance zoals Tensnake (bekend van de hits Around the House en Coma Cat), Tourist, Klangkarussel (de leverancier van een van de zomerhits van 2013 Sonnetanz), Baskerville, Bondax, Tomas Barfod, Schattenspiel, Sluwe Vos en Romina Luciana.

Traditiegetrouw worden tijdens Eurosonic Noorderslag verschillende nationale en internationale awards uitgereikt.  De meest prominente en controversiële uitreiking is altijd die van De Popprijs, de prijs voor de Nederlandse artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De uitreiking op zaterdagavond is berucht omdat de winnaar standaard bekogeld wordt met glazen bier vanuit het publiek.

Dance-artiesten als 2 Unlimited (1194), Junkie XL (1998) en Tiësto (2002) moesten bijvoorbeeld al zo’n goudgele regen trotseren. Armin van Buuren was in 2007 de laatste uitgesproken dance-artiest die de Popprijs ontving dus het wordt wel weer tijd voor een winnaar uit de elektronische hoek. Wellicht Hardwell, Chuckie of Afrojack! Even traditioneel als de bierdouche is het speculeren over de winnaar vooraf.

De winnaars van de Ebba Awards zijn wel al bekend. Deze European Border Breakers Awards worden door de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) uitgereikt aan tien debuterende Europese artiesten die succesvol zijn buiten de eigen landsgrenzen. Disclosure, Woodkid en Icona Pop krijgen dit jaar zo’n EBBA Award.

Het Amsterdams Dance Event is genomineerd voor een IJzeren Podiumdier in de categorie Beste Festival. Sinds 1997 reikt De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) jaarlijks IJzeren Podiumdieren uit in verschillende categorieën.

Eurosonic Noorderslag duurt van 15 januari t/m 18 januari. Er zijn op dit moment nog enkele kaarten verkrijgbaar!

 

Lees ook:Dutch Dance en Mary Go Wild genomineerd voor Pop Media Prijs 2013
Lees ook:Spinnin’ Records presenteert zich in Miami
Lees ook:Fedde , Ferry en Sander winnen award op Ibiza
Lees ook:Martin Garrix, Nicky Romero, W & W, Armin van Buuren en Showtek genomineerd voor 2014 Beatport Awards
Lees ook:R3hab is verantwoordelijk voor komende Essential Mix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>