Mary Go Wild en Dutch Dance winnen Pop Media Prijs 2013

Mary Go Wild en Dutch Dance , de twee overzichtswerken over 25 jaar dance in Nederland die afgelopen jaar zijn verschenen hebben de Pop Media Prijs 2013 gewonnen. Dat is bekend gemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag. De twee boekprojecten Mary Go Wild (onder redactie van Arne van Terphoven, Gert van Veen, Britta Moller en Alex Slagter) en Dutch Dance (geschreven door Mark van Bergen en gepubliceerd door Xander uitgevers) delen de geldprijs van 2500 euro. De jury koos voor de twee boeken omdat: “Dutch Dance en Mary Go Wild ieder op hun eigen manier het verhaal van 25 jaar dance in Nederland vertellen en elkaar op een unieke manier aanvullen.”

De jury, bestaande uit Tom ter Bogt (hoogleraar popmuziek en jeugdcultuur, voorzitter), Wijnand Honig (eindredacteur muziek NPS televisie), Charlie Dee (muzikant) en Saul van Stapele (winnaar Pop Media Prijs 2012), koos Mary Go Wild omdat het een uniek project is: “Een bonte verzameling verhalen, visies en beelden. Sprankelend en visueel verpletterend.” Over Mark van Bergen, de auteur van Dutch Dance, staat in het rapport te lezen: “Een vlot verteller met de nodige journalistieke ervaring, die het gevoel van de scene goed weet weer te geven.”

Lees ook:Dutch Dance en Mary Go Wild genomineerd voor Pop Media Prijs 2013
Lees ook:Dance te boek gesteld
Lees ook:Stemmen op de Grote Prijs van Nederland
Lees ook:DJ Don Diablo ‘Best Geklede Man van het Jaar’
Lees ook:De Sluwe Vos, Mary Go Wild en Sofia Valentine winnen Gouden Kabouter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>