Beatloverz vs Latin Village: 010 vs 020!

Voor de vierde dag van april staat er een heuse battle op het programma. Aan de Zuid-West kant van Nederland, in Rotterdam, vindt dan het verjaardagsfeestje van Beatloverz plaats, terwijl in onze hoofdstad Latin Village zijn weg in de Gashouder weet te vinden. Een moeilijke keus, voor zowel mij als een hoop andere partygangers. Zodoende zette ik alle feiten is op een rij. De keuze is aan jou! 010 of 020?

Latin Village
Het paradepaardje van de latinhouse in Nederland is afkomstig van A Venue* Entertainment. De Nederlandse organisatie weet al jaren met veel succes het Latin Village feest in de Gashouder neer te zetten. Daarnaast verzorgen ze ook jaarlijks het Latin Village festival. Komende editie in de Gashouder wordt ingevuld met maar liefst 5 verschillende zalen en muziekstijlen. Een hoop nationale en internationale helden staan al op de flyer.

De Voordelen
+ Een magische locatie: De Westergasfabriek straalt feest uit. Of je nou naar Awakenings of naar Latin Village gaat, telkens als je binnenkomt verschijnt het kippenvel weer op je huid.
+ Een voortreffelijke line-up: Niemand minder dan de Spaanse Jesse Garcia wordt overgevlogen. Heb deze held in Bloomingdale vorig jaar mogen bewonderen, meester van de latin house. Daarnaast staat David Penn ook in de programmering. David Penn heeft echt meesterlijke producties op zijn naam staan. Wat te denken van ‘Revolution’ en ‘What is House’. Om over de Defected man ‘Gregorý’ nog maar niet te spreken.
+ Een Baltimore zaal: We weten allemaal dat fidget en baltimore het helemaal gaan worden in 2009. Latin Village springt hier prima op in met een ‘Baltimoregroove’ zaal. Disco Nova, Estaw en Henzel Washington hebben al vaak genoeg laten zien/horen dat ze een flink feestje kunnen bouwen.
+ Schoonheid: Nog nooit zag ik zoveel modepoppetjes bijelkaar. Latin Village heeft al jaren de aantrekkingskracht op de meest beeldschone dames; blond, zwart, rood of bruin, het kan allemaal maar niet op.

De Nadelen:
- De sfeer: Hoewel er ook genoeg goede voorbeelden van Latin Village zijn, wil het housefeest wel eens wel eens negatief qua sfeer uitvallen. Het festival valt qua sfeer vaak veel beter uit dan het feest zelf.
- Teveel namen per zaal: Wanneer gaan organisaties nou eens beseffen dat 10 namen per zaal niet werkt. De artiesten moeten gehaaid alle nummers afwerken en kunnen totaal geen opbouw in hun eigen sets maken. Jammer!
- Geen Sunnery James en Ryan Marciano: De helden van 2008, de meesters van de latin-, tech- en electrohouse ontbreken op Latin Village. Helaas pindakaas!
- Het geluid: Helaas is het geluid van de Gashouder niet om naar huis over te schrijven. Galmend en zacht geluid komt helaas iets te vaak voor in de schitterende locatie. Gelukkig is het geluid in de andere ‘zalen’ wel kraakhelder.

Beatloverz
Ondanks dat Beatloverz 4 april pas zijn 1e verjaardag viert heeft het feest zich als geen ander gemanifesteerd. Binnen een jaar is het de organisatie gelukt een serieus feest neer te zetten, dat in een klap gevestigde namen als Nope is Dope, ZoetZaligheid of Sexy Motherf*ckers achter zich heeft gelaten. Ook op de verjaardagseditie is de kans groot dat ze iedereen zullen verrassen.

De Voordelen
+ De locatie: Ook hier is de locatie een dik pluspunt. De Maassilo ademt muziek uit. De oude fabriek leeft in al zijn vormen. Met drie zalen én een Factory 010 gebruikt Beatloverz de locatie weer tot op het bot.
+ Line Up: Geen internationale namen in de line-up van deze editie van Beatloverz, maar wel een hoop binnenlands housegeweld. Wat te denken van Chuckie, Benny Rodrigues, Roog, Hardwell en Lucien Foort. Dj’s die weten hoe ze een tent moeten rocken.
+ Geluid: Hard, harder, hardst. Hoe hard het geluid in de Maassilo ook staat, het is en blijft altijd kraakhelder. Heerlijk!
+ Entertainment en decoratie: Iedere editie van Beatloverz verbaas ik me weer wat de organisatie aan entertainment heeft uitgekozen. Van een vette robotact tot aan een supergave dj booth. Soms zitten er ook mindere acts tussen, maar Beatloverz probeert het tenminste!
+ Live acts: De live-acts staan hoog in het vaandel bij Beatloverz. Zo kan je er elke editie wel weer percussie, zang en saxofoon terugvinden. En niet van de minste personen, zoals Dorothy en Andy Sherman, Jethro Angkotta en meer.
+ Een techno area: Heerlijk om eens flink je stoom af te blazen, is de techno area in Factory 010. Gehost door o.a. Paul Hazendonk en Terry Toner zorgen de heren ervoor dat er weer een flinke portie techno en minimal voor handen ligt.

De Nadelen
- Het publiek: Het zal misschien komen omdat ik Amsterdams ben, maar ik vind het publiek op Beatloverz echt een minpunt. Veel bontkraagjes en huppelkutjes, een hoog ‘kijk mij is lekker zijn’ gehalte en teveel ruzie om niks.
- Een showcase van Flinke Namen: De boys van Flinke Namen maken echt hele vette muziek, maar laat ze alsjeblieft ver weg van een housefeest blijven. House moet immers geen hiphop (willen) worden.
- De drukte: Dat het feest populair is, begrijp ik. Dat er duizenden mensen heen willen, alla. Maar je kan ook overdrijven in drukte. Mijn vorige bezoek bestond uit wachtrijen van een half uur op een biertje. Van de organisatie hoorde ik dat er minder kaarten in de voorverkoop waren gegaan voor de laatste editie. Alsnog hoorde ik veel geklaag over de drukte.
- Het reizen: Voor mij ligt Amsterdam redelijk naast de deur als Almeerder. Rotterdam is met het openbaar vervoer maar liefst twee(!) uur reizen. Een behoorlijke afstand/tijd, waarin je ook kan party-en!

Zo, alle voors en tegens eens goed op een rijtje, waar zou jij het liefst naar toe gaan?

Lees ook:Line-up Latin Village is niet mis!
Lees ook:Latin Village van 3 dagen naar een enkele dag
Lees ook:Latin Village gaat het winterseizoen in!
Lees ook:Feestweek: Beatloverz
Lees ook:Feestweek: Beatloverz – The Higher Christmas Level

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Beatloverz vs Latin Village: 010 vs 020!

  1. Marvin

    Doe mij maar Beatloverz. Het is jammer dat ze geen internationale artiest hebben maar dat maken ze naar mijn mening ruimschoots goed door Chuckie, Sunnery James & Ryan Marciano en Real El Canario een 2 uur set te laten doen.

    Ik ga naar 010

      /   Reply  / 
  2. franklin

    internationale artiesten hoef niet zozeer een plus punt te zijn want vaak draaien ze de zalen leeg omdat nederland een eigen sound heeft

    Latin Village festival blijf tof maar de indoor wint het denk ik niet van beatloverz

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>