Vanavond Qlimax in de Gelredome

In een overvolle Gelredome zal vanavond voor de 16e(!) keer een nieuwe editie van Qlimax plaatsvinden. Met dé perfecte line-up, maandenlange voorbereiding en een gigantische line-up zal het ook dit jaar weer een gigantische knaller worden. Dance.Blog ging op zoek naar de geschiedenis van Qlimax en kwam tot de ontdekking dat het niet altijd een hardstyle/core feestje is geweest…

Qlimax foto

De eerste editie van Qlimax vindt in 2000 plaats. Het wordt dan gehouden in het Beursgebouw van Eindhoven. De line-up is groots, maar wordt gedomineerd door trance artiesten, zo staan Armin van Buuren, Ferry Corsten en Rank 1 hun kunsten te vertonen.

Een paar maanden later vindt er een nieuwe editie plaats, die in “USC de Boelelaan” te Amsterdam wordt gegeven. Daar ligt het hardere aspect er wel meteen op met artiesten als Dana en Pavo. Een paar maanden later vindt op dezelfde editie wegens groot succes een mega editie plaats. Hier staan grote hardhouse helden als Nick Sentience, Steve Hill en K90. De andere zalen worden gevuld hardstylers als Pila, Gary D en Astrid, de derde zaal door trance/techno als Laidback Luke en Remy.

We maken een sprongetje in de tijd naar juni 2001, de eerste editie in de Heineken Music Hall. De deuren naar hardstyle en techno staan wagenweid open met een line-up van Michel de Hey, Dana, Alpha Twins, Bas & Ram, Mauro Picotto en Lisa Loud. Het waren de tijden dat een kaartje nog maar 15 gulden(!) kostte.

We hebben nu een flinke stap gemaakt, er zijn onderhand Qlimaxen in het Thialf en de Silverdome als eind 2003 het Gelredome wordt aangedaan. Met een massa van hardstyle liefhebbers bereikt Qlimax eindelijk zijn thuishaven: hardstyle! De reacties zijn zo overweldigend positief dat het feest inmiddels niet meer wég te denken is. Met recht kan gezegd worden dat Qlimax een waardige concurrent van BLACK is.

En nog wat filmpjes van voorgaande edities:

Lees ook:Favorietenweek: Hardstyle
Lees ook:Zaterdagavond stapavond (8) Amsterdam Dance Event alternatieven
Lees ook:Chuckie, The Partysquad, Michel de Hey en Benny Rodrigues toegevoegd aan line-up DanceFloat
Lees ook:Sensation België, groot, groter, grootst
Lees ook:Uitslag poll favoriete dancestijlen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vanavond Qlimax in de Gelredome

  1. G

    Dat filmpje van de 2004 editie laat mooi zien hoeveel de hardstyle de laatste jaren veranderd is. Veel minder op melodietjes gericht. Hoop dat die early hardstyle eigenlijk weer wat terugkomt, want die D-Block & S-t-fan hardstyle ben ik eigenlijk een beetje zat.

    Ow, en van mij mogen ze ook weer techno gaan draaien op Qlimax, denk alleen dat veel hardstyle fans het er daar niet eens mee zijn :P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>