Favorietenweek: Hardstyle

Hoewel ik zelf niet zo'n grote fan van hardstyle ben, zijn er een aantal dj's in dit genre die me wel aardig los kunnen laten gaan. De dj die ik als favoriet voor dit bericht heb genomen, ik vind haar heerlijk draaien en met mij nog duizenden hardstyle liefhebbers. Ik heb het dan ook over de vrouw die al aardig wat jaartjes meegaat: (Lady) Dana.

Dana van Dreven (echte naam) is al sinds 1993 bezig met draaien. In het begin draaide ze vooral hardcore onder de naam "Lady Dana". Naar mate het verloop van jaren creeërde ze steeds meer een eigen stijl, gecombineert uit andere stijlen. Gecombineerd met een vrouwelijk tintje.

Ondertussen is Dana alweer 34 jaartjes jong en draait ze onder haar pseudoniem DJ Dana een mix van techno, hardstyle en trance. Hierdoor heeft ze een duidelijke eigen sound weten te ontwikkelen. In 2004 behaalde Dana de 29e positie van de bekende "English MixMag list" van bekendste dj's in de wereld.

Dana wordt ook wel de "Queen of Hardtyle" genoemd. En dat is niet zo gek. Ook ik heb er al een aantal keer mogen aanschouwen, en ik heb nog nooit zoveel mensen compleet los zien gaan op een dj. Bij Dana was dat meerdere keren het geval. Ook is haar platenkeus prima, ten opzichte van een hoop andere hardstyle dj's, die al snel of de jump of de hardcore richting opgaan.

Lees ook:Best dj of 2008: Hardstyle
Lees ook:Line up In Qontrol 2008 bekend
Lees ook:De week voor Mysteryland: De Q-Dance stage!
Lees ook:Happy Hardcore week: Paul Elstak
Lees ook:Amnesty gaat hard op slotfeest campagne

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Favorietenweek: Hardstyle

  1. G

    Ehm hardstyle dj’s die de jump kant op gaan?
    Wie dan? Ik heb dat echt nog nooit meegemaakt. Voor veel hardstyle fans/dj’s is jump toch een stapje terug.

    Overigens vond ik de laatste keer dat ik Dana heb horen draaien (In Qontrol) het niet veel soeps…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>