Preview: documentaire De Beats van de Binnenweg

Het 'mekka van de electronische muziek'. Zo beschouwt Tenny Tenzer Rotterdam. Hij maakte een afstudeerdocumentaire met de naam De Beats van de Binnenweg over het Rotterdamse nachtleven. Bekijk bij ons de preview.
In de documentaire staat de zoektocht naar de sound van Rotterdam centraal. De rode draad in het verhaal is de muzikale levensader, de Nieuwe Binnenweg. Naast de premièreavond op 31 mei wordt overdag een minifestival op de Nieuwe Binnenweg georganiseerd met medewerking van enkele platenzaken. Centrale vraag in de docu is: Heeft Rotterdam, mede door al de dj's, producers, labels en platenzaken die hier gevestigd zijn, dan ook een eigen specifieke sound?

Zijn zoektocht leidt hem van Clone via Basic Beat met een uitstapje naar de Basement van Nighttown tot Mid-Town. Tot de geïnterviewden behoren: Serge, Alden Tyrell, Joris Voorn, Joachim, Ronald Molendijk, Ferry Corsten, Benny Rodrigues, Michel de Hey, Secret Cinema, Speedy J en Paul Elstak. Meer over De
Beats van de Binnenweg op www.beatsvandebinnenweg.com.

Lees ook:Rotterdamseweek: Club Watt
Lees ook:Carl Craig, John Talabot, Metro Area, Serge en Gerd op expeditie naar Expedition
Lees ook:Technoweek: Michel de Hey
Lees ook:Jameszoo naar Sónar, Clone naast Sónar
Lees ook:Rotterdamse gemeente redt Nighttown van faillissement

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Preview: documentaire De Beats van de Binnenweg

 1. Jasper

  Dat,ehm, klinkt goed, zo’n documentaire.

  Het tijdschema op die site suggereert dat
  BVDB een half uur duurt, dat lijkt me best kort.

  Toch wil ik ‘m graag zien, als totale buitenstaander.

    /   Reply  / 
 2. Joran

  K las op de site dat Paul Elstak op dn avond een elektro-discoset goat draaien. ben benieuwd hoe dat klinkt. Misschien neemt ie zn bokshandschoenen mee…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>