Rotterdamse gemeente redt Nighttown van faillissement

Goed nieuws voor ieder mens met een beetje cultuurhistorisch besef in de dondert:  Nighttown  is gered van de ondergang. De poptempel aan de Rotterdamse West-kruiskade krijgt 400.000 euro om haar schulden te saneren. De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met de financiële injectie om Nighttown zo te redden van een faillissement.

Het geld is bestemd voor een doorstart van de stichting Live at Nighttown (LAN), die de programmering verzorgt. Nighttown is sinds juli 2006 dicht vanwege financieel wanbeleid. Fab Five Holding, de horecatak van de Rotterdamse uitgaansgelegenheid, ging in augustus 2006 failliet met een schuld van van 2 miljoen euro.Bierbrouwer Heineken gaat de exploitatie op zich nemen. Toch is nog lang niet alle kou uit de lucht. De verbouwingen aan het ernstig verouderde pand gaan namelijk vooralsnog niet door. Na signalen van het poppodium en de brandweer dat het gebouw aan een pimpbeurt toe was, trok de gemeente al in 2003 een bedrag van ruim 1 miljoen euro uit. een deel van het geld dat voor de verbouwing bestemd was, zal nu worden besteed aan de schuldsanering. Het is nog onbekend wanneer de deuren van Nighttown weer open gaan.

Lees ook:Prominenten staan in de rij om Nighttown te kopen
Lees ook:Dikso te keaup
Lees ook:‘Internet zit vol azijnpissers’
Lees ook:Been gebroken? Geld terug voor e-ticket
Lees ook:Top 500: The Adventures of Stevie V. – Dirty Cash (Money Talks)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>