Toon mij uw hand en ik zeg u wie u bent

De politie in Peterborough heeft afgelopen weekend 240 mensen getest op druggebruik door middel van een nieuw high-tech apparaat. 
In de rij voor verschillende clubs werden mensen willekeurig onderzocht op microscopische resten van dope op hun handen. Het apparaat, ter waarde van zo'n 50.000 euro, vond bij 32 clubbers sporen van cannabis, xtc en amphetamine.

Twee daarvan werden gearresteerd wegens daadwerkelijk drugbezit en vier anderen wegens het verstoren van de openbare orde. "Dit is de eerste keer dat we dit gedaan hebben en het ging er goed," pochte lokale smeris Pc Milsom, "We gaan dit zeker nogmaals doen."

Deze zoveelste spontane druggebruiktest in het uitgaansleven komt op het moment dat een groep wetenschappers een nieuwe onderzoek publiceerden waarin staat dat het huidige drugclassificeersysteem ernstige tekortkomingen heeft. Legale drugs tabak en alcohol zijn volgens deze knappe koppen veel schadelijker dan wiet en xtc gelet op hun invloed op de maatschappij.
Deze conclusie is gebaseerd op de fysieke problemen bij de gebruiker, kans op afhankelijkheid en het effect op diens familie, gemeenschap en de maatschappij in het geheel bij 20 zogenaamde 'geestveranderende' middelen.

"We hopen dat de beleidsbepalers in ogenschouw nemen dat alcohol en tabak veel schadelijker zijn dan veel illegale drugs," aldus een professor in the Lancet, een medisch tijdschrift.

"Het feit dat de twee meest gebruikte legale drugs bovenaan de bovenste helft staan van de meest schade veroorzakende middelen is zeker informatie die mee moet spelen in het publieke debat over het gebruik van illegale drugs. Discussies gebaseerd op de feiten in plaats van vooroordelen en aannemingen kunnen ons helpen een rationeler debat te beginnen over de relatieve risico's van het gebruik van drugs", voegde hij toe.

Lees ook:
- Filmpje: Coke de Rode sloper
- Eindhoven in de ban van GHB
- Cyberpolitie India pakt massa ravers op
- Meisjes stoppen beha's vol drugs
- Studentenzender vindt coke in Tweede Kamer

Lees ook:Drugsinfo op z’n Australisch: Save a Mate
Lees ook:Gastblog: Gevaarlijke nieuwe drugs ook in de Nederlandse Dance scene
Lees ook:Drugsrazzia op Sensation Black
Lees ook:Jeugd in Gelderland zit steeds vaker aan de drugs
Lees ook:OM vindt vangst drugsbezitters bij Armin van Buuren een tegenvaller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>