Best of 2008 week: Beste dance album

De eerste paar prijzen zijn eruit, en nu de week zich door midden breekt zijn we nog lang niet klaar. Deze keer behandelen we het beste artiestenalbum van 2008. Ik heb mijn platencollectie er weer eens goed op nageslagen en kwam tot de conclusie dat er een verrassend aantal goede platen voor deze titel in aanmerking kwamen. Maar ik heb een keus kunnen maken en die is gevallen op…

Beste album nationaal
Eigenlijk sprongen een aantal nationale albums er sterk bovenuit. Zo was het laatste album van Ferry Corsten om van te smullen, vond ik de laatste Housequake cd geweldig en kon zelfs Lucky Charmes’ compilatie mij bekoren. Máár er was maar een cd die er met kop en schouders bovenuit stak, en dat was Sander van Doorns – Supernaturalistic. Geen slappe compilatie cd, maar een pompende trance cd die gerust tussen de klassiekers kan liggen.

En de eervolle vermelding gaat naar… Rene Amesz. Ineens stond hij er dit jaar! Het visitekaartje voor Extrema bracht de heerlijke “Little Mountain Rocks Volume 1″ cd uit. Een regelrechte top compilatie.

Beste album internationaal
Ook voor internationaal moest ik even de kasten in. DeadMau5 laatste cd was een productie om je vingers bij af te likken, maar die is het uiteindelijk niet geworden. Want ik vond Dr. Lektroluv’s compilatie van Pukkelpop nét iets beter. Een perfecte combinatie van electro en techno met een vleugje minimal en house. Goed voor in je iPod, lekkerder voor op een feest.

De eervolle vermelding voor catagorie internationaal is gevallen op Benny Benassi’s – Rock ‘n Rave. Een knap staaltje productie werk, dat een hoop spannende nummers bevat. Heeft tijden in mijn cd speler gezeten.

Lees ook:Best of 2008 week: Beste productie
Lees ook:Best of 2008 week: Beste downloadbare dj set
Lees ook:Best of 2008 week: Beste locatie
Lees ook:Best dj of 2008 week: Trance
Lees ook:Best of 2008 week: Beste feest/festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>