Best of 2008 week: Beste feest/festival

Het eind van 2008 is nu écht inzicht. En hoe kunnen we dat nou beter afsluiten met een soort verkiezing van de beste dance items van 2008? Deze week staat dus geheel in het teken van al het goeds uit 2008. We beginnen vandaag met het beste feest en het beste festival van 2008. Oplettende lezers van de blog zullen misschien wel weten waar mijn keuze op is gevallen. Het beste feest en het beste festival van 2008 lees je op de volgende pagina…

Waar en hoe maak ik onderscheidt tussen een feest en een festival. Een festival is voornamelijk overdag en in de openlucht opgezet. De locatie is vaak tijdelijk en wordt bevolkt door stages/tenten of podia. Een feest daarentegen vindt ‘s nachts plaats, is vaak op een vaste locatie en bestaat (over het algemeen) uit minder stages dan een festival. Voor zover de lessen feesten en festivals.

Beste festival
Met de prijs voor het beste festival gaat Dance Valley vandoor. Dance Valley had dit jaar écht alles om geslaagd te zijn. Ondanks de meters modder was de sfeer uitmuntend, werden er heerlijke setjes gedraaid en was alles op het terrein vrij gemakkelijk bereikbaar. Een eervolle vermelding gaat uit naar de FFWD in Rotterdam. De danceparade was dit jaar weer zo goed geregeld, dat de sfeer, muziek en drukte weer heel goed uit te houden was.

Beste feest

Party organisatie UDC valt vandaag dík in de prijzen, want ze gaan niet alleen met de vermeldign van beste festival vandoor, maar ook van beste feest. Full On Ferry was dit jaar zo geniaal, dat ik de gehele avond met kippenvel op mijn rug heb staan dansen. De eervolle vermelding gaat uit naar Essence van eergister. Voor een eerste editie bewijst Alda dat dit feest énorm veel potentie heeft. Complimenten!

Grootste tegenvaller

Even kort aandacht aan de twee grootste tegenvallers van het seizoen. Op festival gebied was dat Hilversum Alive 2008, waar eigenlijk enkel en alleen 16-jarige breezahsletjes rondliepen en saaie bliepjes house werd gedraait. Op feest gebiedt is dat zonder twijfel het Nope is Dope feest in de MECC Hallen in Maastricht.

Lees ook:Best of 2008 week: Beste locatie
Lees ook:Best of 2008 week: Beste productie
Lees ook:Amsterdam week: Heineken Music Hall
Lees ook:Verjaardagsweek: Dance Valley
Lees ook:Best of 2008 week: Beste downloadbare dj set

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Best of 2008 week: Beste feest/festival

 1. Maarten

  uuhhh het best feest moet nog komen!!!
  19 dec maassilo SOULWAXXXXXXXXX

    /   Reply  / 
 2. MrWest

  Beste festival zeker Dance Valley ja. En qua feest denk ik TE ’08

    /   Reply  / 
 3. Bas Nelen Auteur

  Soulwax zie ik inderdaad als een potentiele topper. Mocht het echt wat zijn dan krijgt het alsnog een eervolle vermelding.
  Trance Energy was inderdaad geweldig, bij deze ook nog een eervolle vermelding voor TE’08.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>