Happy Hardcore week: Paul Elstak

Paul Elstak is misschien wel een van de bekendste hardcore producers van Nederland. Hij is een van de weinige geweest die na het instorten van de happy hardcore hype succesvol is overgestapt naar de andere hardere stijlen. Paul draait tegenwoordig op allerlei verschillende feesten, van Project: Hardcore tot aan Hapy Hardcore. Overal is hij te vinden. Maar deze keer behandelen we de Paul Elstak uit de Happy Hardcore tijd…

Pauls bekendheid heeft hij te danken aan zijn hits in 1995 en 1996. Op het hoogtepunt van de Happy Hardcore brengt hij singles uit als 'Rainbow in the Sky' en 'Rave On'. Nummers die in Nederland met gemak de top 5 van de top 40 bereiken.

Pauls liefde voor muziek is niet gek, zijn vader is de bekende jazz muzikant Nedly Elstak. Al vanaf jongs af aan koopt Paul platen van zijn pas verdiende loontje. Na veel oefenen krijgt hij in 1987 zijn eerste kans als hij mag draaien in de Rotterdamse Blue Tiek Inn. Daar leert hij van Peter Slaghuis, Nederlands eerste house dj's de fijne kneepjes van het vak. Als de house zich ontwikkelt springt Paul daar meteen op in. Zo komt hij in 1991 met de groep 'Holy Noise' met het nummer James Brown is still alive.

Als later de hardcore stroming opkomt gaat Paul daar direct in mee. Hij wordt al snel een van de grootste hardcore dj's van Nederland. Als later ook de happy hardcore populair wordt, gaat hij daarin mee, met de grote succes tot gevolg. Daarnaast blijft hij een succesvol hardcore dj. 

Na de hardcore hype is Paul doorgegaan met waarin hij bezig was. Succesvolle hardcore dj zijn. Tegenwoordig staat hij op alle grote harde feesten en wordt hij nog steeds veel geboekt. 

Als filmpje heb ik voor 'Rave On' gekozen:

Lees ook:Happy Hardcore week: Mark ‘Oh
Lees ook:Happy Hardcore week: Dune
Lees ook:Happy Hardcore week: Party Animals
Lees ook:Happy Hardcore week: Flamman & Abraxas
Lees ook:Even een snackje: Reportage Gabberscene

1 Reacties // Reageer

One thought on “Happy Hardcore week: Paul Elstak

  1. Bob S

    Paul Elstak credits Scott Brown voor de instelling van happy hardcore van Schotland naar Nederland. Scott Brown was de maker van happy hardcore.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>